Ulrika Bodén

SMAK röst rytm rörelse är en konsertserie med intervju och samtal. I SMAK besöks sverigebaserade artister som alla på ett personligt sätt representerar en stark musik- och berättartradition djupt rotad i en plats eller i en folkkultur i olika delar av världen.

Ulrika Bodén är en uttrycksfull och mångsidig musiker som räknas till en av de främsta folksångerskorna i landet. Med sin både skira och kraftfulla röst anlitas hon som solist och med de projekt hon själv driver, både i Sverige och utomlands. Ulrika har rötterna i Helgum i Ångermanland och de gamla visorna från hennes hemtrakter har en särskild plats i hennes hjärta. Ulrika skriver också egen musik och sångtexter, spelar flöjter, autoharp och dulcimer.
Ulrikas senaste soloskiva Te berga blå var en kärleksförklaring till vallmusik och kulning där hon samarbetade bla med Ahlberg, Ek & Roswall och Petter Berndalen. Hon sjunger tillsammans med Sofia Sandén i Sångsystrar och framför återkommande kompositören Karin Rehnqvists vokalstycken.
Hösten -21 turnérade hon tillsammans med Nordiska Kammarensemblen och Emma Ahlberg Ek med föreställningen Kvinnfolke där Ulrika komponerat musiken till en diktsamling på dialekt av ångermanländske poeten Nicke Sjödin.

I denna akt kommer Ulrika Bodén möta sångare Rostam Mirlashari, slagverkare Liliana Zavala och dansare Ulrika Larsen.

SMAK- programmen presenteras i två format.
Livekonsert i artistens hemstad och digitalt  på Farhangs Youtubekanal.

Info om live konserten med Ulrika Bodén:

Plats: Selångers hembygdsgård Nävsta 101
Medarrangör: Selångers Hembygdsförening
Datum: 22/10-2021
Tid: Kl: 18:00
Entré: 80kr

Info om digital sändning med Ulrika Bodén:

Releasedatum för programmet: 22 april kl. 19:00.

Se alla SMAK konserter här