Nouruz konsert med Kvartett “Bineshani” ett gränslös & identitetslöst musikuniversum.

En Musikalisk resa där musiker i hemlandet möter exil musiker med samma musiktradition i ryggraden. Alla är professionella i sin vardag med sitt musicerande fast i två olika delar av världen.

Saknad och nyfikenhet och samtal blir de tre viktiga element som kommer fram i deras möte.

Ett känslosam och öppet möte av individer som båda tid och rum har berört deras musicerande och inte minst upplevelsen av deras resor runt om världen i möte med andra musiktraditioner.

De använder av Musik som ett verktyg för att resa från sina yttre till inre.

Det blir ett ärligt samtal genom kurdisk och persisk poesi och musik som har sökandet i fokus. Repertoaren blir en hyllning till vårens ankomst.

Azad Mirzapour som är Tar / Setar och Oud spelare samt kompositör och låtskrivare är den musikaliska ledaren för denna unika konstellation. Han är en av absolut ledande musiker i dagen musikliv i Iran. Med sig har han näktergalen Kani som är en av etablerade kurdiska vokalister i Sverige. Nazanin Ghanizadehasl är också en av de väl etablerade unga traditionsbärare genom persisk klassisk musik med instrumentet Kamancheh som tillsammans med Hiva Khatib slagverkaren ger detta kvartett en högkvalitativ konstellation .

Med Stöd av Stockhom stad & Staten Kulturrådet

Datum: 3 april 2020

KL 19:30

Plats: Årsta Folkets hus

Info om biljettförsäljning kommer inom kort

Nouruz