SMAK röst rytm rörelse

Våra förfäder samlades runt elden med de första instrumenten: kroppen, rösten och trumman. Efter en lång tid av isolering under pandemin behöver också vi återvända till det enkla och till våra rötter.

SMAK röst rytm rörelse är en uppsökande verksamhet med konsert, intervju och samtal med olika Sverigebaserade artister. Temat för träffarna är vår längtan efter närhet, mänskliga möten och en återgång till det ursprungliga med fokus på musiken. Musikträffarna tar plats i artistens hem eller i deras hemtrakt. SMAK- programmen sänds digitalt men vill ge tittarna känslan av att vara nära artisten på plats och få kontakt med den intima, råa, poetiska och medryckande kraften i musiken, i rytmen och i dansen.

Intervjuerna görs av sångare Rostam Mirlashari, slagverkare Liliana Zavala och dansare Ulrika Larsen som också spelar ihop med den besökta artisten och tolkar valda låtar ur dennes repertoar genom genom sitt eget konstnärliga uttryck. Artisterna som besöks i SMAK representerar alla på ett personligt sätt en stark musik- och berättartradition djupt rotad i en plats eller i en folkkultur i olika delar av världen.

Under hösten 2021 besöker SMAK/Farhang artisterna Nina Nordvall Vahlberg i Jokkmokk, Ulrika Bodén i Sundsvall, Lamine Cissokho i Kalmar och Luchano i Göteborg.

Konsertserien SMAK- röst rytm rörelse springer ur piloten SMAK- Världens musik i Rostam Mirlasharis kök under Kista Världsmusikfestival 2020, i vilken Rostam intervjuade artister med matlagning inför livepublik. Projektet uppstod som en kreativ lösning på digitala mötesplatser för musik under pandemin i samarbete med Libelula music.

 

 

SMAK

22 April 2022

Kl: 19:00

Ulrika Bodén

SMAK röst rytm rörelse är en konsertserie med intervju och samtal. I SMAK besöks sverigebaserade artister...

6 Maj 2022

Kl: 19:00

Luchano Munoz

SMAK röst rytm rörelse är en konsertserie med intervju och samtal. I SMAK besöks Sverigebaserade artister...

8 April 2022

Kl: 19:00

Lamine Cissokho

SMAK röst rytm rörelse är en konsertserie med intervju och samtal. I SMAK besöks Sverigebaserade artister...

1 April 2022

19:00

Nina Nordvall Vahlberg

SMAK röst rytm rörelse är en konsertserie med intervju och samtal. I SMAK besöks Sverige-baserade...