Teental

TEENTAL – world music from Sweden

En exklusiv musikföreställning och ett möte mellan indisk och västerländsk tradition. Meditativt, improviserat och traditionellt. Nyskrivna melodier och kompositioner med ursprung i en månghundraårig musiktradition. Folk, klassiskt, fusion.

Teental framför egna kompositioner och melodier i gränslandet mellan modern och traditionell musik. Teental öppnar dörren till den indiska musik- och rytmvärlden. Ett möte mellan olika musiktraditioner.

Teental har, de senaste åtta åren, spelat på scener runt om i Sverige. 2014 genomfördes en turné, på inbjudan av Scenkonst Västernorrland, tillsammans med musiker från Indien; spelningar på bland annat Sigtuna folkhögskola, Stallet/Stockholm, Hijazz/Uppsala, i Sundsvall, Näsåker och på Gotlands länsteater. 2015 blev det tre konserter och ännu ett möte med Gotlandspubliken, bland annat på Almedalsbiblioteket. 2016, konserter på Nefertiti i Göteborg och på Uppsala Slott. I maj 2018 och 2019 konserter i Kungsträdgården i samband med den indiska festivalen ”Namaste Stockholm”.Hösten 2018 genomfördes en turne´ tillsammans med indiska musiker och en indisk dansare, med konserter på bland annat Sangeet Conference, Stallet/Stockholm och Palladium/Malmö.  Mellan 2021-2022 har den även spelat i Malmö, Åhus, Sparreholm, Visby, Sollefteå, Umeå och Uppsala för att nämna några städer.

Suranjana Ghosh
är en indisk musiker som förnyar den moderna svenska musikvärlden
med tablaspel. Hon tillför indiska rytmer till folkmusik, flamenco, blues, jazz, opera och andra klassiska verk. Suranjana komponerar egen musik. www.tablasuranjana.com

Jonas Knutsson
är en av Sveriges mest anlitade saxofonister. Sammanför jazzens språk med folkmusikens i många olika konstellationer. Är kompositör, arrangör,
producent och pedagog. Är fr o m 2022 konstnärlig ledare för Umeå Jazzfestival.

Max Åhman
jazz och rockgitarrist som turnérat i många år, bl a i USA, Kanada, Indien, Kina. Spelat allt från Symfonisk rock till World Music.
Kompositör och pedagog.

Jonas Landahl
är slagverkare med bakgrund i jazzmusiken. Medlem i jazzgruppen Movio.
Har ett kontinuerligt samarbete med indiska musiker, bland annat i Indian Drum Orchestra. Har turnérat i Indien och Sverige.

Emil Ingmar
spelar klaviatur, är utbildad på Musikhögskolan i Stockholm och verkar i Uppsala – som frilansande musiker och som arrangör. Genreöverskridande musiker och kompositör.

Datum & Tid: Fredag den 18 november, kl 20:00. serveringen öppnar 19.00
Plats: Stallet Världens musik, Stallgatan 7, Stockholm
Biljetter kan köpas här: Tickster:

I samarbete med Stallet- Världens musik
Med stöd av: Stockholms stad – Kulturrådet – Region Stockholm

Tillbaka till Kista Världsmusikfestival