Kista Världsmusikfestival

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kista Världsmusikfestival är ett fyrverkeri av färg, konst, dans, kultur och traditioner. Dessutom på ett språk som alla förstår – musik!

Förutom konserter med färgsprakande artister från världens alla hörn bjuder festivalen på seminarier och workshops i både dans och musik.

Kista Världsmusikfestival har funnits sedan år 2001 och produceras av Föreningen Farhang, ursprungligen på uppdrag av Kungliga Musikhögskolan. Det är ett fantastiskt samspel mellan olika aktörer som alla strävar efter samma sak: att berika Sveriges musik- och kulturliv.

Vi vill bidra till en kärleksfullare, fredligare och gladare värld.

Med stolthet presenterar vi årets festivalakter av blandad kaliber.

Homayoun Shajarian är en av världens mest framstående sångare inom klassisk persisk musik. Med sitt imponerande 16-mannaband framträder han med konserten Irane Man (mitt Iran), arrangerad av bröderna Pournazeri, på stora scenen i Konserthuset Stockholm den 22 september kl 18.00 samt 24 september kl 19.30.

Den 20 september kl. 19.00 framträder Willemark/Knutsson/Öberg Trio i Kista Kyrka. Lena WillemarkJonas Knutsson och Mats Öberg är tre av den svenska folk- och jazzscenens främsta musiker. Nu turnerar de med det nya albumet Svenska låtar, med unika tolkningar av klassiker av bl.a. Cornelis Vreeswijk och Eva Dahlgren.

Sada Trio håller den klassiska orientaliska musiktraditionen vid liv med nya kompositioner och autentiska orientaliska instrument. Ahmad Al Khatib (oud), Pedram Shahlai (violin) och Feras Sharestan (qanun) är virtuosa musiker med rötter i tre olika delar av Mellanöstern. Den 28 september kl. 19.00 i Kista Kyrka ser vi dem för första gången tillsamman på scen i denna nyskapade trio.

I barnföreställningen Mellan rummen (upp till 6 år) utforskar flamencodansaren och koreografen Sofia Castro ämnet rum/platser i samspel med barnens egna tankar och idéer, ackompanjerad av kontrabas och sång. Kista bibliotek den 24 september, 10.15 och 13.00.

Den musikaliska miljöföreställningen Havsfrun (4–7 år) tar upp teman om flykt, mod och medmänsklighet. En flicka hittar en låda som kämpat sig fram genom vågorna. Vem är där inne? Kommer hon kunna hjälpa? Kista bibliotek den 26 september, 10.15 och 13.00.

I Kista bibliotek ser vi även glädjespridarna i Xylofonorkestern, den 27 september kl. 12.00.

Fler akter kommer att släppas löpande.

Varmt välkommen!

Läs mer om Kista Världsmusikfestival på: www.kistaworldmusic.com

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.