Långbacka/Bådagård

LÅNGBACKA/BÅDAGÅRD ”Every little whisper tour” De har hyllats för sin förmåga att trollbinda publiken med sina tätt sammanflätade röster.
2022 åker Långbacka/Bådagård på turnén “Every little whisper tour”, där de äntligen får spela all sin nya musik live. En konsert med färgstarka och unika duon Långbacka/Bådagård är som att träda in i ett alldeles särskilt musikaliskt universum där genregränser utmanas och tradition möter progression! Deras musik har beskrivits som ”filmiskt”, ”soundtracket till en saga” och “som om Regina Spector hade flyttat till de skandinaviska bergen och lärt sig spela fiol”. Pop med folk-själ! Eller folk med pop-själ.
Namnet på Every little whisper tour kommer från duons andra album ”Every Little whisper turns into a roar” (2020) där de samarbetar med spännande gäster som jazztrombonisten Karin Hammar, cirkuskompositören Looptok och finske stråkharpspelaren Pekko Käppi.

I april 2021 släppte de sitt tredje; soundtracket till filmen GLACIÄR som bygger på Camilla Läckbergs böcker. Live går de från nedskalade, minimalistiska arrangemang på bara två fioler, till stora filmiska ljudlandskap med liveelektronik, loopar och puls.

Långbacka/Bådagård har turnerat tillsammans i hela Norden. Live går de från nedskalade, minimalistiska arrangemang på bara två fioler, till stora filmiska ljudlandskap med liveelektronik, loopar och puls.  Duon spelar på vitt skilda scener, alltifrån intima bygdegårdar, kyrkor och folkmusiksfestivaler till större konserthus, pop- och jazzklubbar och stadsfestivaler.

CITAT:
”Hur har jag kunnat missa när dessa båda sångerskor/musiker skjutit upp sina fioler i omloppsbana med hjälp av elektrionik? Folkmusikfundamentalister chockas, jag bara njuter.”
– Björn Stefansson, Värmlands Folkblad

”Soundet får mig att associera till 90-talets Hedningarna …eller ett möjligt möte mellan Lykke Li och Fläskkvartetten. På Every Little Whisper… märks smältdegeln i form av feta dansrytmer, electronica, medryckande popslingor, rockens urkraft, antydan till jazzdoft, singer song-writerns originalitet, konstmusikaliska uttryck, vemodiga visor och magisk stämsång. Blir ändå inte spretigt. Tvärtom mycket fruktbart när det traditionella, ursprungliga korsas med modernism och högteknologisk inspelningsteknik”
– Kulturbloggen

”Det här är utan tvekan en artistduo som sticker ut. Erfarna och mångsidiga musikskapare som med av stamp i folkmusiken vågar ta steg över genregränserna. ”
– Länstidningen Z
Mer info om artisten: https://langbackabadagard.com/ https://se.mtaprod.se/artist/langbacka-badagard/

Datum & Tid: Lördag 19 nov kl 20:00. Stallet & serveringen öppnar: 19.00
Adress
: Stallet, Stallgatan 7
Biljetter kan köpas här: Tickster

I samarbete med Stallet världens musik
Med stöd av: Stockholmsstad – Kulturrådet – Region Stockholm

Tillbaka till Kista Världsmusikfestival