Arin Keshishi med band

Skivrelease & konsert

Datum och tid: Onsdag den 25 oktober 2023, kl. 19:00
Plats: Stallet – Världens Musik, Stallgatan 7, Stockholm

Köp biljett här

Arin föddes 1992 i en armenisk familj i Teheran, Iran. Hans entusiasm för musik utvecklades i tidig ålder med klassisk gitarr och strax efter fann han sin passion i basgitarren. Arin är känd både som soloartist och som en sessionsspelare med en mångsidig kompetens i flera stilar. 

Denna musikaliska mångfald kommer från hans långa erfarenhet av att arbeta med internationella musiker och artister från hela världen. Han har bidragit till projekt inom ett brett spektrum av genrer som jazz, fusion, pop, rock, klassiskt och flamenco, såväl som iransk och armenisk folkmusik.

Anmärkningsvärda samarbeten inkluderar Antonio Lizana, Dhafer Youssef, Homayoun Shajarian, Mehdi Nassouli, Montse Cortes, Antonio Rey, Sohrab & Tahmoures Pournazeri med flera. Dessa samarbeten har spelat en avgörande roll för att forma det unika soundet han nu är känd för.

Arin arbetar aktivt som kompositör och arrangör och han har komponerat originalstycken för några av de mest välrenommerade orkestrarna så som Marmoucha.

2015 startade han sitt nya band “Arin Keshishi Project”, som producerar jazz/fusionsmusik i samarbete med internationella artister. Till Sverige och Kista världsmusikfestival kommer Arin med sitt solo album Self-Reflection

Self-Reflection Album Arins musik – en blandning av olika influenser som resulterar i ett personligt och distinkt ljud. Arin införlivar skickligt västerländsk musikteknik Jazz/Classical i en mångkulturell duk, vilket ger ett modernt uttryck sammanflätat med melodier influerade av etnisk musik från Mellanöstern. 

Det här albumet speglar hans individualitet och ger en inblick i hans resa och personlighet. Arin ackompanjeras av kvintett av skickliga musiker vars samspel bidrar till en musikupplevelse med djup och textur.

Medverkande musiker:

– Bas: Arin Keshishi
– Piano: Daniel García Diego
– Saxofon: Roberto Nieva
– Trummor: Shayan Fathi
– Röst/fiol: Delaram Kafashzadeh

Konserten arrangeras av Farhang förening i samarbete med Riksteatern, United voice och Stallet – Världens Musik, med stöd av Kulturrådet, Stockholms Kulturförvaltning och Region Stockholm.

Datum och tid: Onsdag den 25 oktober 2023, kl. 19:00

Plats: Stallet – Världens Musik, Stallgatan 7, Stockholm

Köp biljett

Tillbaka till Kista Världsmusikfestival