Invigningsceremoni

Varmt välkomna till en festlig invigning av Kista Världsmusikfestival 2023 med tal, mingel och artistframträdanden!

Gör dig redo för ett oförglömligt evenemang som kommer att sätta hjärtat i ditt samhälle i brand! Den 19 oktober är det äntligen dags att slå upp portarna till Kista världsmusikfestival 2023 och vi välkomnar dig till en härlig kväll fylld av kultur, kreativitet och gemenskap.

Stig in i den pulserande atmosfären i Kista torg, Kista galleria och bibliotek, där vi tillsammans ska fira kulturens mångfald och rikedom. Med stolthet presenterar vi Teater Sláva, som kommer att trollbinda oss med sina framträdanden och ta oss med på en färgstark resa tillsammans med flera artister som framför eldshow, akrobatik, sång, dans och musik.

Men det är inte allt – du är den viktigaste delen av festen! Vi välkomnar dig att vara med och skapa magiska ögonblick genom att delta i tal, mingel och interaktiva aktiviteter. Detta är en chans för dig att träffa likasinnade människor, dela dina egna erfarenheter och knyta starka band över kulturella gränser.

Så sprid ordet, bjud in dina vänner och familj, och ta med dig ett öppet sinne och ett leende på läpparna. Låt oss tillsammans skapa en dag att minnas på Kista världsmusikfestival 2023 – där vi hyllar kulturen och låter musiken förena oss alla! Vi ses där!

Datum & Tid: 19 oktober med start kl. 17.00 på Kista torg
Plats: Kista torg, galleria och bibliotek (scenen)
Fri entré

Medverkande artister:

Teater Sláva – Teater Sláva är en fysisk och musikbaserad teater som gör föreställningar, konserter och pedagogik fyllt med röst och rörelse för barn som vuxna över hela världen. Teater Sláva är en fri teatergrupp som funnits och odlat sin särart i 30 år. Uttrycket är fysisk totalteater där sång, text, rörelse och energi blandas samman i visuellt starka bilder.

Sara Ajnnak – Sara är en av våra stora internationellt uppmärksammade artister med världen som sin scen. Sara banar ständigt nya vägar för den samiska musiken. Konserterna beskrivs som en spännande resa i tid och rum där Sara med sin scennärvaro griper tag i lyssnaren och med sin röst förmedlar känslor som når djupt in i själen.

Fanta Yayo – Fanta är en fantastisk sångerska som i många år frontat i bandet Tamala och turnerat med band som Mamady Keita Jr och Seckou Keita. Hon har en bred erfarenhet inom sångtraditioner och därtill en djup innerlighet i rösten som ger vingar till varje lyssnande hjärta.

Mahsa Poorramezan – Mahsa är en professionell dansare som specialiserat sig på iransk folkdans och virvlande sufidans. Sedan ett år tillbaka uppträder Mahsa med världsmusikorkstern Golbang på olika etablerade scener i Sverige och med sin samadans har hon uppträtt solo på flera betydelsefulla scener såsom Södra teatern och Kungsträdgården på den stora Eldfesten.

Farshid Dalir är uppvuxen i en musikalisk familj med azerbajdzjanska rötter. Redan som liten förälskade han sig i rytmerna från den kaukasiska trumman naghareh och började spela den redan som treåring. Sedan dess har musiken varit hans stora passion. Slagverk, med trumman tombak i centrum, är hans huvudinstrument.

Invigningen arrangeras av Farhang förening i  samarbete med Kista bibliotek, Kista galleria och Riksteatern med stöd av Stockholm kulturförvaltningen, Region Stockholm och Statens Kulturråd

Tillbaka till Kista Världsmusikfestival