ELDFESTEN 2020 STÄLLS IN

VÅRVINTERNS STÖRSTA UTOMHUSFESTIVAL

Livesändning, Musik

Fira in våren med värme, gemenskap och scenkonst! Runt sprakande brasor, eldshower, musik och doftande persisk linsgryta samlas varje år 15 000–20 000 stockholmare på Skansen för att fira vårens antågande.

Eldfesten är en icke-religiös högtid som har firats bland många olika folkslag under nästan 4000 år, och påminner om det svenska traditionella valborgsfirandet. På persiska kallas högtiden Chaharshanbeh Soori och firas alltid den sista tisdagen före det iranska nyåret, Nouruz, som infaller på vårdagjämningen. Med flammande eldar välkomnas naturens förändringar, vinterns övergång i vår.

Syftet med Eldfesten i Stockholm är att skapa en årligen återkommande central mötesplats där alla, oavsett etnicitet, religion eller sexuell läggning, känner sig lika välkomna att fira det vi så länge väntat på. Vårljuset och solens uppvaknande.

Eldfesten i Stockholm är en fest för mångfald och integration. En högtid som inte bara firas i de invandrartäta förorterna utan har blivit en tradition för hela Stockholm – ja faktiskt hela Sverige, och hela världen tack vare livesändningar.

Elfesten produceras av Riksteatern i samarbete med Skansen och Farhang.

Med stöd från Stockholms stad och Statens kulturråd. 

Samarbeta?
Vi letar ständigt efter nya samarbetspartners. Intresseanmälan kan göras till info@eldfesten.info.

Mer info
Läs mer om tidigare och nästkommande Eldfester på www.eldfesten.info.

 

Eldfesten

16 Mars 2021

18:00

Eldfesten 2021

Tillsammans firar vi våren, solen och ljusets återkomst den 16 mars. Livesänt från hjärtat av Stockholm...

21 September 2020

Kl: 17:00

Invigningsceremoni

21/9 Invigning och 20-årsjubileum. Kista Världsmusikfestival fyller 20 år! Med inte mindre än 19...