Luchano Munoz

SMAK röst rytm rörelse är en konsertserie med intervju och samtal. I SMAK besöks Sverigebaserade artister som alla på ett personligt sätt representerar en stark musik- och berättartradition djupt rotad i en plats eller i en folkkultur i olika delar av världen.

Luchano Munoz är en mångsidig musiker med rötterna i den sydamerikanska musiktraditionen. Född i norra Chile och starkt präglad av den andinska folkmusiktradition kom Luchano till Sverige där han fortsatte sin musikaliska resa med utbildning på bland annat på Musikhögskolan i Göteborg och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Han har under sina år som musiker medverkat i flertal projekt och sammanhang såväl som musiker som producent, bland annat i den chilenska gruppen Huara (Chile) samt Cressento, Euriadne, Lecheburre, Lilla bäcken, GAO och Andinacion (Sverige) Just nu producerar och verkar Luchano i Kontiki Kompaniet, ett projekt baserad på ljudsyntes och olika instrument i från den sydamerikansk och andinska musiktraditionen med instrument som Charango, panflöjt, quena, zampoña och olika slagverk.

I denna akt kommer Luchano möta sångare Rostam Mirlashari, slagverkare Liliana Zavala och dansare Ulrika Larsen i sin hemort Göteborg.

SMAK- med Luchano Munoz presenteras digitalt den 6 maj kl 19.00, 2022 på Farhangs Youtubekanal.

Se alla SMAK konserter här