Sirocco

Yam Lid – Havets sång

En interaktiv föreställning om havet med sånger på jiddisch, ladino och arabiska. Barnen får följa med på en musikalisk resa där sångerna tar publiken ut på havet och ner i djupet bland vattendjur och sjöjungfrur. Resan utgår från en tavla/bild som ensemblen har med sig. Barnen får vara fiskmåsar, klappa takten, vara vinden och sjunga med i sånger på de olika språken. Ensemblen leker med instrumenten och tar barnen till olika klangvärldar. Siroccos musik spänner över en tusen år gammal arabisk-judisk tradition med sefardiska rötter. Sirocco består av den karismatiska sångerskan och skådespelaren Sofia Berg-Böhm och några av Sveriges främsta musiker inom folk- och världsmusikgenren.

Sirocco samarbetar med barnboksförfattaren och illustratören Hannah Arnesen som utformar det visuella i föreställningen och den tavla som finns med på scenen. Gruppen samarbetar också med clownen, skådespelaren och musikern Ivan Monthan från Teater Mo som regisserar. Produktionen har premiär i mitten av november.

Medverkande
:
Sofia Berg-Böhm – sång, Patrik Bonnet – gitarr och oud, Hanna Stenlund Monthan – cello samt Fredrik Gille – slagverk.

Regi:

Ivan Monthan
Bild, kostym och scenografi: Hannah Arnesen

Förskoleföreställning: Sirocco

Datum & tid: Fredag 19 november kl.10:15 och 13:00
Plats: Kista Bibliotek
Ålder: För förskolebarn


Familjeföreställning
: Sirocco

Datum & tid: Fredag 19 november kl.17:00
Plats: Kista bibliotek, scenen
Ålder: Familjeföreställning
Fri entré

Familjeföreställning: Sirocco

Datum & tid: Lördag 20 november kl.15:00
Plats: Futurum i Järna
Ålder: Familjeföreställning
Fri entré

Föreställningarna arrangeras i samarbete med Länsmusiken i Stockholm, Kista bibliotek och Rinkeby-Kista Stadsdelsförvaltning

 

 

Se hela programmet på Kista Världsmusikfestival