Emilia Amper band

Samspel, glädje och sväng

En upplyftande, tankeväckande och lärorik föreställning med ett stjärnlag ur svensk folkmusik med stort fokus på samspel, glädje och sväng. Vi hör både äldre traditionsmusik och nykomponerad musik i vackra och coola arrangemang. I både tal och musik vävs teman om migration in med då- och nuperspektiv samt om jämställdhet inom musiken och världen i stort. Vi ser folkdans, testar klapprytmer och lär oss en sång. Föreställningen lyfter fram människors lika värde och allas rätt att vara sig själva och uttrycka sig konstnärligt. Föreställningen anpassas efter ålder.

Medverkande
Nyckelharpa, sång, dans Emilia Amper
Fiol, sång, Bridget Marsden
Cello, sång, dans, Anders Löfberg
Slagverk, sång, Olle Linder

Emilia Amper är en av Sveriges mest framgångsrika folkmusiker, med både svensk och amerikansk Grammynominering, norska Spellemannsprisen, det nordiska kompositörspriset NPU-priset, Årets Artist på Folk- och världsmusikgalan, världsmästartitel i nyckelharpa och Zornmärket i silver (riksspelman) i bagaget. Hon arbetar heltid som frilansmusiker och kompositör; i olika svenska och nordiska folk- och världsmusikband, som solist med klassiska orkestrar och i dans- och teaterföreställningar.

Bridget Marsden utsedd till Årets Artist 2016 på Folk & Världsmusikgalan – är violinisten som går sin egen väg. Mötet med svensk folkmusik gjorde så starkt intryck att hon flyttade från England till Sverige för att studera folkmusik på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, där hon tog sin masterexamen. Hon frilansar som musiker, kompositör och pedagog, är aktiv i olika svenska/nordiska/brittiska band och som musiker i berättarföreställningar.

Anders Löfberg har examen vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm med fiol och cello som huvudinstrument och är aktiv i en rad svenska/nordiska folkmusikband. Anders är också en duktig kontrabasist och har spelat bl a klezmer, jazz och reggae, och har även jobbat mycket som musiker till dans, teater och berättarföreställningar.
Olle Linder spelar bas, trummor, gitarr, mandola och olika sorters slagverk. Han spelar många olika stilar: svensk folkmusik, latin, pop mm, är aktiv i en rad folk/världsmusikgrupper och projekt. Han har rest till Latinamerika flera gånger för att studera musiken och trumspelet där samt komponerat och spelat i dans- och teaterföreställningar.

Förskoleföreställning: Emilia Amper Band

Datum & tid: Onsdag 24 november kl 10:15 och 13:00
Plats: Kista Bibliotek
Ålder: Förskolebarnföreställning

Familjeföreställning: Emilia Amper Band

Datum & tid: Onsdag 24 november kl 17:00
Plats: Kista Bibliotek
Ålder: Familjeföreställning
Fri entré

Föreställningarna arrangeras i samarbete med Länsmusiken i Stockholm, Kista bibliotek och Rinkeby-Kista Stadsdelsförvaltning

 

Se hela programmet på Kista Världsmusikfestival