SUFI dansfestival

Den 30 april till 1 maj arrangeras för första gången en Sufidansfestival i Stockholm. Vi har äran att bjuda in de fantastiska artisterna Ziya Azazi från Turkiet och Miriam Peretz från USA som båda representerar en unik och egen stil inom sufi virvlande dans.

Sufi dansfestival startar på lördagen med Ziya Azazis dansworkshop Dervish in progress på Layali orientaliska dansakademi. Kvällens program bjuder på en dansföreställning av de tre skickliga artisterna Miriam Peretz, Ziya Azazi och Mahsa Poorramezan på Teater Tre. Söndag 1 maj blir det två dansworkshops med Miriam Peretz, som tidigare haft uppskattade dansworkshops på Layali.

Liksom marken blir grön av en vårvind,
Liksom fågelsången börjar inne i ägget,
Liksom när universum kommer till existens,
vaknar älskaren och virvlar runt i en glädjedans och knäböjer i uppskattning.
”Rumi”

Sufidans är känd för sina virvlande dervischer eller som det ofta kallas: Sema, vilket betyder ”lyssna” och ”höra”. De virvlande dervischerna hör till Mevlevi Sufi-ordningen och dess grundare, den persiska poeten och mystikern Mevlana Jalalu´ddin Rumi. Farhang bjuder in dig att följa med oss på en andlig resa i enlighet med Rumis läror, där frihet, frid, kärlek och tolerans står i centrum.

Datum: 30 april 2022
Tid: 19:00. (Entrén öppnar 18:30)
Plats: Teater Tre, Rosenlundsgatan 12, 118 53 Stockholm
Biljettpris: Ordinarie: 200 Kr, Pensionär/ Student: 150 Kr

Köp BILJETTER

Festivalen arrangeras av Farhang förening i samarbete med Layali Dansakademi med stöd av Region Stockholm.

Vänliga hälsningar,
Festivalproducent
Mahsa Poorramezan