ADNAN KARIM & HEZARAVAZ ENSEMBLE

ADNAN KARIM & HEZARAVAZ ENSEMBLE
Datum: Söndag 27 oktober 2024
Plats: Konserthuset (Grünewaldsalen)
Tid: kl 17:00

Köp biljett: här

Pris: 490-690 kr
Rabatter
Studerande och pensionärsrabatter finns.

Adnan Karim är en vår tids mest framstående traditionella kurdiska sångare. Hans musik är djupt rotad i kurdisk kultur och inspirerad av klassisk poesi från 1800-talet, med teman om kärlek, filosofi och de svårigheter det kurdiska folket mött.

Med sitt djupt personliga uttryck kombinerar Karim traditionella melodier med moderna inslag, vilket skapar en unik och autentisk musikalisk upplevelse. Genom att sjunga på olika kurdiska dialekter bygger han en musikalisk bro som förenar den splittrade kurdiska befolkningen.

Med sig på scenen har han Hezaravaz ensemblen som blandar kurdisk och persisk musik med både traditionella och moderna element. Under ledning av Azad Mirzapour som är kapellmästare för denna professionella ensemble, skapas en fusion som är både vacker och djupt gripande. Hezaravaz har tidigare samarbetat med många välkända sångare som Shahram Nazeri, Mojgan Shajarian och Vahid Taj. Tillsammans med Adnan Karim utforskar de musikaliska landskap som berättar historier om identitet, kärlek och frihetskamp.

Azad Mirzapour och Karzan Mahmood samarbetar som kompositörer för de vackra sångerna som kommer att förgylla denna konsert. Ta del av denna oförglömliga resa genom två kulturers musikaliska världar, där varje ton och melodi bär med sig en unik berättelse.

Välkommen att uppleva musiken som förenar och berör på djupet.

MEDVERKANDE

Adnan Karim (sångare)
Azad Mirzapour (Kompositör & Tar)
Karzan Mahmood (kompositör)
Mahyar Toreihi (Santur)
Mehrzad Azami Kia (Kamancheh)
Hiwa Khatib (Tombak)
Mehrdad Mirzapour (Oud)

Med stöd av: Stockholm stad, Kulturrådet & Region Stockholm