The clouds moving to you

Iransk nyskapande traditionell musik i ett mästerligt möte mellan Shahab Azinmehr & Hiwa Khatib

Shahab Azinmehr är född i Teheran 1985 och innehar en Bachelor inom restaurering av historiska monument och en Master i persisk musik. Han påbörjade sin musikaliska bana genom sången och lärde sig senare behärska både tar och setar. Han har fått sin musikutbildning av mästare så som Mohammad Musavi, Dariush Talä’i, Mas’ud Sho’âri, Behruz Hemmati och Rezà Parvizzade.

Shahab har framträtt på flertalet festivaler, med konserter och medverkat som ackompanjerande sångare och instrumentalist på flera album.  Han är med i
Orpheus XXI ensemble som leds av mästaren Jordi Savall. Hans första egna album, Showq-e Mastur, är en konsert Setar solo.

Hiwa Khatib är en skicklig musiker, född 1980 i staden Saqqez, provinsen Kurdistan i Iran. Han påbörjade sin akademiska musikutbildning vid Teheran musikskola 1996 med huvudinstrumentet Tombak, som är det främsta slagverket inom den traditionella musiken i Iran. Hans lärare är välkända namn i Iran så som Daryoush Zargari och Bahman Rajabi. Han har senare tagit lektioner av en av de främsta Tombakmästarna, Pejman Haddadi.

Han har samarbetat och spelat ihop med olika persiska och kurdiska musiker och ensembler, både i Iran och Sverige. Bland annat i konstellationerna “Ziviyeh”, “Saba”, “Balvashan”, “Ava”, “Abidar”, “Mastan”, “Kankash”, ” Hezar Avaz ” med flera.

Hans passion och ambition i kombination med hårt arbete har öppnat nya dörrar för honom de senaste tre åren. För två år sedan hade han äran att spela med en av iransk största musiker, kompositören inom den persiska musiktraditionen maestro Majid Derakhshani och i höstas med mästaren Kayhan Kalhor

Datum & Tid: Söndag 12 mars kl. 18.00
Plats: Stallet Världens musik, Stallgatan 7
Biljettpris:
Dörrarna öppnas 17.00

Köp biljett i Tickster