Stian Grimstad

A Bold Frame med Stian Grimstad, aktuell med nytt album och projektet Bollywood Classics

Filmen är för närvarande i högupplöst kvalitet så vi ber er ställa in i Youtube  i HD så att det blir bästa möjliga kvalitet och upplevelse

Stian Grimstad har gjort en lång och spännande resa, både fysiskt och musikaliskt, från Norge till Indien för att sedan landa här i Stockholm, Sverige. Han verkar som musiker inom en mängd olika genrer som bland annat blues, opera, rock, rap, trance, arabisk musik, bulgarisk folkmusik Men framförallt förknippas han med indisk klassisk musik och instrumentet sitar.

I A Bold Frame får vi träffa Stian och höra honom berätta om sin musikaliska resa, om vad som inspirerar honom och om sina kommande projekt.

Stain Grimstad är en norsk musiker baserad in Stockholm sedan 2003. Hans huvudinstrument är sitar, tuba och valve trombone och han är verksam inom en mängd olika musikgenrer och traditioner. Stian har framförallt specialiserat sig inom indisk klassisk musik, en tradition han har lärt sig under upprepade vistelser i Indien där han tränat för sitar mästare guru Gaurav Mazumdar (själv en tidigare elev till legenden Pandit Ravi Shankar). Kunskaperna i blåsinstrument är resultatet av många års träning i ett marschband i Norge på 80-talet, en bakgrund som säkert kan anas i hans energiska ton. Stian verkar också ibland som kompositör, framförallt inom indisk klassisk musik.

Artist: Stian Grimstad
Gästartist: Moa Danielson
Programledare: Ulrika Larsen
Produktionassistent: Sohejla Mobaraki
Foto, ljud & redigering: Homayoon Mobaraki
Produktionsbolag: Mobikey.se
Regi & produktion: Homayoon Mobaraki

Arkivfilmer från: Stockholm Sangeet Festival
Tabla: Suranjana Ghosh
Violin: Dr Arun Venkitaraman
Sitar: Stian Grimstad
Bharatanatyam dance: Pauline Reibell
Odissi dance Ulrika Larsen
Sound: Sharda Music Studio
Light: Sussi Mead Spirito
Filmproducent: Homayoon Mobaraki
Arkivfilmer från livet i Indien & ljudeffekter: Artlist & Artgrid

Plats: Hågelbyparken, Huddinge, Stockholm
Med stöd av Kulturrådet och Ideell Kulturallians
Stort tack till: Cina Staron, Dragan Tomic och Freidon Mobaraki

Filmen ses bäst med inställningen 1080 i kvalitet. Ni hittar ikonen för inställningar längst ned i filmrutan när filmen kommit igång. Klicka på kvalitet och välj sedan 1080 HD.

Se alla avsnitt i A Bold Frame