Robert “Robi” Svärd & Ann Sehlstedt

3/10 Robert ”Robi” Svärd & Ann Sehlstedt gästar SMAK: världens musik i Rostam Mirlasharis kök

SMAK: Robert ”Robi Svärd & Ann Sehlstedt 3/10 kl 19:00 på YouTube och Sändningen är kostnadsfri men donationer kan swishas till Farhang nr: 1233255015.

Recept på kvällens rätt Persian macaroni

Robert ”Robi” Svärd är en klassiskt skolad gitarrist, flerfaldigt prisbelönt och efterfrågad som ung talang i Australien där han utbildade sig. När han valde att fördjupa sig i spansk musik i Sevilla blev han snart flitigt anlitad av de bästa, både musiker och dansare. Robert ’Robi’ Svärd har nu etablerat sig som en internationellt erkänd flamencogitarrist och är nu åter Sverigeaktuell med turné i September 2020. Med två kritikerrosade album har Robert ’Robi’ Svärd inte bara uppmärksammats stort i Sverige utan också i flamencons hemtrakter i Spanien. Så här lyder Mattias Frantzéns (STIM:s Promotionsnämnd) motivering då Robi tilldelades priset som ”STIM Årets Kompositör 2019”:

”En erkänt skicklig instrumentalist men också en stilsäker och virtuos kompositör med lika stor respekt för traditionen som han är en finurlig förnyare. … Han har fått genrens giganter att tappa hakan- att som svensk komma från ingenstans och slå igenom i det erkänt kräsna och kvalitétmedvetna flamenco- Spanien är en närmast osannolik bedrift”

Flamencodansaren Ann Sehlstedt, även kallad La Pantera, är ett respekterat namn på flamencoscenen både i Sverige och internationellt. Hon är en stark scenpersonlighet känd för sin expressivitet, musikalitet och uttrycksfulla dans och arbetar ofta tillsammans med några av de största namnen inom genren. Ann är även konstnärlig ledare för Centro de Flamenco La Pantera i Göteborg.

Vi är stolta över att presentera Robert och Ann i SMAK: världens musik i Rostam Mirlasharis kök den 3 oktober. SMAK genomförs i samarbete med Riksteatern och ABF Södertälje.

Datum & tid: Lördag 3 oktober kl 19:00
Plats: Årsta Folkets hus/ Gamla biografen
Biljettpris: ordinarie, 300 kr. Studenter, unga upp till 21 samt pensionärer, 200 kr. Observera att antal platser är begränsat till 50.
Konserten live-sänds på YouTube, Facebook och Instagram. Länkarna presenteras strax innan konserten på våra sociala medier. Live-sändningen är kostnadsfri men donationer kan swishas till Farhang nr: 1233255015.
Köp biljett här

Vi är rädda om varandra! Farhang följer Folkhälsomyndighetens råd och regeringens direktiv för att förebygga smittspridning av Covid-19 genom att korrekt begränsa antalet personer på samtliga spel- och workshopplatser under festivalen. Vi ber dig att stanna hemma om du känner dig sjuk/har symptom och istället följa festivalen via våra livesändningar. Tillsammans hjälps vi åt att minimera smittspridning så vi kan glädjas åt musiken!