Dansworkshop Odissi 23/9 2019

Dansworkshop med Ulrika Larsen

Har du längtat efter att prova på en indisk klassisk dansform? Eller dansar du Bollywood, Tribal eller liknande dans som starkt influeras av indisk klassisk dans? Då är detta en perfekt chans för dig att fördjupa förståelsen för tekniken, förfina hand- och armrörelser och bhangis (skulpturala poser) samt ge dig mer uttryck och styrka. Under två timmar introduceras du i odissins olika grundsteg, stampar och rytmer, bhangis och armrörelser. Du får också prova abhinaya, som är uttryck och berättande genom ansiktsmimik och handgester. Vi dansar barfota och har rymliga eller stretchbara byxor för rörligheten. Du är välkommen oavsett tidigare danserfarenhet.

Ulrika Larsen är utbildad i de indiska dansformerna Odissi och Bharata Natyam sedan 25 år tillbaka, främst i Indien. Hon är vidareutbildad på Dans- och Cirkushögskolan och har en Masterexamen i regi och dramaturgi från Stockholms dramatiska högskola. Hon är sedan 2002 professionellt verksam som koreograf, dansare och pedagog samt turnerar och producerar föreställningar och festivaler för både barn och vuxna genom Odissi Dansproduktion.

Odissi är en klassisk tempeldansform från östra Indien. Runt fotlederna har dansaren mässingsbjällror som accentuerar de intrikata stampade rytmerna och dansstegen. Dansteknik och berättelser som förmedlas genom sirliga handgester och ansiktsuttryck vävs samman till en färgstark helhet. Odissi karaktäriseras av dynamiken mellan grundad styrka och flödande lyriska rörelser. Tribhangi, då kroppens böjs på tre olika ställen, ger odissin dess specifikt skulpturala skönhet.

Datum & tid: mån 23/9 kl. 18.00-20.00

Plats: Studio Bee, Franstorpsvägen 6, Sundbyberg

Pris: 60 kr, swish till 070 485 30 08 (Ulrika) notera workshop + ditt hela namn.

Anmälan: skicka ett mejl med namn, e-post och gärna mobilnummer till ulrika@farhang.nu senast den 22/9. Märk mejlet med Odissiworkshop.

Mer om Ulrika Larsen och Odissi Dansproduktion: www.odissi.se

Workshopen är en del av Kista Världsmusikfestival i samarbete med Studio Bee.

www.kistworldmusic.com, www.studiobee.se