Nouruzkonsert: Saeid Shanbehzadeh Ensemble med flera artister 18 mars

Välkomna våren med ös i sällskap med Saeid Shanbezadeh Ensembles nya show Shikh Shangar och fler artister på Kägelbanan, Södra Teatern!

Saeid Shanbezadeh Ensemble kommer till Stockholm med sin nya show Shikh Shangar och lovar att få alla att dansa! Det unika scenprogrammet är ett möte mellan den traditionella musiken från södra Iran och elektronisk musik. Shikh Shangar är en live-upplevelse, som lätt försätter publiken i trans genom de berusande melodierna och starka rytmerna från virtuoserna Naghib och Saeid Shanbehzadeh, understödda av elektroniska ljud skapade av Namito Khalaj och dans av Sheida Bozorgmehr.

Frontfiguren Saied Shanbehzadeh är inte bara en mästare på de iranska folkliga blåsinstrumenten neyanban och neyjofti utan även en fantastisk dansare, som med rötterna i traditionen och med blicken framåt gör nyskapande sceniska program.

Shanbezadeh Ensemble är den mest kända musikgruppen från södra Iran. Ensemblen har sedan 1991 presenterat musik från Bushehr-regionen på olika festivaler och scener runt om i världen. Ensemblen spelar en mycket dynamisk musik med många influenser: afrikansk, persisk, indisk och arabisk musik; och med kraftfulla och rika rytmer och melodier som lätt får publiken på fötter.

BND MUSIC inleder kvällen med sin dansanta musik från provinsen Hormozgan i södra Iran.DSC_0324_mas
Även BNDs musik har tydliga drag av den rytmiska afrikanska musiken från Tanzania och Zanzibar, men tar också in blues, reggae, jazz och funk i sin musik. Förutom traditionella instrument använder man sig av elgitarr, elbas och trummor.

DJ Poria finns i baren under kvällen och bjuder på superhits från Iran och övriga Mellanöstern.

Datum & Tid: Fr 18 mars 2016, kl 19:00
Plats: Kägelbanan/Södra Teatern, Mosebacketerrassen
Biljetter: 215 kr (ink serviceavg), under 26 år 165kr (ink serviceavg). Åldersgräns 20 år
Köp biljett: Online eller vid Kägelbanans entré

Programmet arrangeras av Farhang i samarbete med Riksteatern

Tillgänglighet: Entré för rullstolsburna gäster ligger till höger om Södra Teaterns huvudentré. Därifrån finns det hiss till Kägelbanan. Handikapptoalett vid garderoben på Kägelbanan