Nouruzkonsert 2013 : Mahan Moin & Pari Isazadeh

Fira Nouruz (iranskt nyår) i mars tillsammans med 300 miljoner människor runtom i världen. I år bjuder vi på en konsert med två framstående kvinnliga artister i fokus!

Biljetter: 08 – 531 99 490 eller online HÄR.

Svensk persiska singer/songwriter Pari Isazadeh har etablerat sig på den svenska världsmusikscenen med konserter bland annat i Stockholms konserthus med Kungliga Filharmonikerna och en rad festivaler. Denna kväll levererar hon tillsammans med sin ensemble en svängig Norouzkonsert med en nyskapande blandning av persisk Norouzmusik, kurdisk och afghansk folkmusik, svenska 1800-tals vall låtar från Dalarna och riktigt gammal musik från staden Dezful i södra Iran, musik som numera är nästan okänd även i Iran. Delar av repertoaren är från hennes nya efterlängtade album Från Dezful till Dalarna som släpps under våren.

Det unga stjärnskottet Mahan Moin från Stockholm blandar traditionella iranska sånger med en blues, jazz och popinfluerad stil som ger henne ett unikt sound. Hon har uppträtt i flera städer i Europa och har en stor fanbase utanför Sverige. Under våren lanserar hon ett nytt album som vi får höra smakprov från under konserten.

Efter konserterna avslutas kvällen med fartfylld dans till de bästa hitsen presenterade av DJ Dustin.

Var: Kägelbanan, Mosebacke Torg, Stockholm. (www.sodrateatern.com)
När: 22 mars 2013
Konserten presenteras i samarbete med PerSIS, Persian Students in Stockholm

Om Nouruz
Nouruz är benämningen på det iranska, kurdiska, afghanska och tadzjikiska nyåret och stavas på lite olika sätt beroende på språk och dialekt. Det är en högtid att räkna med som firas av ca 300 miljoner människor världen över, varav 200 000 är boende i Sverige.Traditionen Nouruz/Newroz är ca 4000 år gammal. Ordagrant betyder det ”ny dag” och firas på vårdagjämningen, som infaller mellan den 18-22 mars varje år.