Nooran Sisters 22 december 2017 – FeminEast Festival

Fenomenal energi och oerhörd musikalitet! Indiska systrarna Nooran kommer nu till Stockholm.

Med sin fenomenala energi och oerhörda musikalitet räknas systrarna Jyoti och Sultana Nooran utan tvekan till de mest intressanta och spännande artisterna som kommit från Indien på senare år. Med sin qawwali/fusion-musik med botten i den sufiska traditionen kombinerad med en explosiv scenisk utstrålning ger de publiken en upplevelse utöver det vanliga.

Efter att ha medverkat i succéfilmen Highway 2014 och därefter i en rad uppföljare har Nooran Sisters gjort kometkarriär i Bollywood. De har också gett ut flera album som fått enormt genomslag, bland andra Sufi Magic from Nooran Sisters (live). Idag tillhör de några av Indiens absolut mest populära artister och har de senaste åren erövrat en rad utmärkelser, bland annat för bästa Bollywoodsång vid International Indian Film Academy Awards, IIFA.

För första gången kommer Nooran Sisters nu Sverige och intar tillsammans med sitt 12 personer starka band stora scenen i Konserthuset Stockholm med utsökt indisk qawwali/fusion och ljuva Bollywoodtoner.

Konserten ingår i FeminEast Festival med konserter som riktar strålkastarljuset mot kvinnliga röster från Mellanöstern och beyond. FeminEast är en del av Riksteaterns årliga återkommande temasatsning Voices of Change. Läs mer om festivalen

Programinfo

Datum & tid: Fred 22 december 2017 kl 19:00
Plats: Konserthuset Stockholm
Biljetter: 220 kr/150 kr stud, pensionär/180 kr grupper
Köp biljett eller tel 08-50 66 77 88

Tillgänglighet: Hörselslinga finns. Färdtjänst beställs till Kungsgatan 41, i direkt anslutning till bemannad hiss. Rullstolsplats beställs via biljettkontoret, 08-50 66 77

Farhang i samarbete med Riksteatern