Niyaz i samarbete med Decemberfestivalen 2015

Niyaz – unikt sound från Mellanöstern

Den 18-20 december bjuder Riksteatern in till årets sista musikfestival – Decemberfestivalen – med hela femton språk representerade på scen. En internationell folkfest där världsartister sprider energi och glädje när de intar Södra Teaterns stora scen. Ljus, värme, dans och musik kommer att under tre dygn mota bort decembermörkret innan ett nytt år tar vid.

Farhang är stolta över att tillsammans med Riksteatern få presentera en av festivalens konserter: Niyaz 19/12 2015.

”Niyaz är en evolutionär kraft i modern mellanöstern-musik” (Huffington Post)

Niyaz går inte att likna vid något annat. Med en mix av elektroniskt groove, inspiration från både persisk och indisk musiktradition och sång på farsi, dari, azeri och urdu bjuder denna iransk-kanadensiska grupp på ett fullkomligt förtrollande sound.

Niyaz kryssar fram och tillbaka över århundraden av musikaliska uttryck, rytmer, instrument och toner och blandar medeltida Sufi-poesi och folkvisor från Mellanöstern. Tre kritikerrosade album har tagit Niyaz på långa världsturnéer och gjort dem till publikens älsklingar nummer ett.

Förbered dig på en musikalisk resa fylld med budskap om hopp mot orättvisor och förtryck, en universell hyllning till skönhet, kulturella och andliga mångfald, frihet och värdighet för alla.

Konsertinformation

Datum: 19 december 2015
Tid: kl 19:00
Plats: Södra teatern, stora scen
Biljetter: 250 kr, köps här via Tickster/Södra Teatern.
Mer info: Södra Teatern eller Niyaz hemsida.