NIOKI Beats

NiOKi Beats skapar hypnotisk klubbmusik i världsklass med jojk, afrikanskt slagverk och den samiska trumman goabdes.

Datum och tid: Lördagen den 28 oktober 2023, kl. 20:00.
Plats: Ellips Scenen, THE NODE STOCKHOLM, Sergels torg (under fontänen)

Köp biljetter

När Nina Nordvall Vahlberg (samisk artist och låtskrivare) mötte Kristina Aspeqvist, (slagverkare och kompositör specialiserad på västafrikanska rytmer) för 25 år sedan uppstod direkt en musikalisk vänskap, som har utvecklats till ett nytt och säreget samarbete: NiOki Beats.
Som NiOki Beats skapar denna duo nu hypnotisk klubbmusik i världsklass. I detta samspelar jojkens klanger, kvinnor som ropar och svarar, akustiska instrument som dragspel, flöjter, fioler, med mera till ett tajt loopat sväng med smattrande handtrummor.

Hösten 2023 släpper NiOki Beats musikalbumet “Tjáhtje ja dållå”, vilket står för kraften i mötet mellan vatten och eld. Detta firas med ett uruppförande 28 oktober på den nyöppnade klubben The Node på Sergels torg, vilket är menat att bli Stockholms samlingsplats för nutidens och framtidens kreatörer och utövare.

På scen framför de sin röst- och rytmkonst, utsmyckade och utrustade som de sällsynta varelser de är, för ett performance i en färgsprakande och medryckande akt. För er att lyssna, se och dansa till. Be there!

Nina Nordvall Vahlberg är en samisk artist som jojkar, spelar dragspel och har sin bas i Jokkmokk där hen är drivande i kulturlivet. Nina har bland annat gett ut albumen: Jodasan, Spår av Jojk, Dåbddu vuohkasin och Nordvalls-Jojken.

Kristina Aspeqvist bär den traditionella gehörskunskapen om många trumtraditioner hon lärt direkt av lokala mästertrumslagare i Ghana, Togo, Burkina Faso, Mali, Senegal, Guinea, Guinea-Bissau och Tanzania och driver/komponerar för bla Stockholm Vodou Orchestra.

Konserten arrangeras av Farhang förening i samarbete med Region Norrbotten och Kulturrådet med stöd av Kulturrådet, Stockholms Kulturförvaltning och Region Stockholm.

Datum och tid: Lördagen den 28 oktober 2023, kl. 20:00.

Plats: Ellips Scenen, THE NODE STOCKHOLM, Sergels torg (under fontänen)

Foto: Maria Skeppström

Köp biljetter

Biljettpris: Ordinarie 240kr, reducerat pris 180 kr

Tillbaka till Kista Världsmusikfestival