NAVA GATI: pre show – Na dhin digi digi

Kl 17.30 innan föreställningen Reflections of an Indian dancer arrangerar vi förprogrammet- Na dhin digi digi (ingår i biljetten till Reflections of an Indian dancer)

Regissör/koreograf Veronica Tjerned berättar om sitt arbete som koreograf i produktionen Den svarta trädgården för Mosaikteatern.  Veronica använder kathakteknik som teknisk dansgrund på teatern. Vi får även se ett kort utdrag ur föreställningen med dansare från Mosaikteatern.

Medverkande dansare: Sofia Wittmark, Malin Nord, Niklas Hjelmark

 

Kuchipudi med Vysnavi Korlakunta

Vyshnavi Korlakunta är dansare och koreograf från med en rigorös träning i den indiska klassiska dansformen Kuchipudi. Hon tänjer på dansformens gränser utan att förändra dess essens eller känsla. Vyshnavi har uppträtt med över 500 föreställningar inom både den teatraliska formen och solodansformen av Kuchipudi i Sverige, Indien och Norge och har haft ett flertal huvudroller i dansdramer. Just nu fullföljer hon en Masterutbildning i Kuchipudi. Vyshnavi är även forskarassistent inom fältet konst, kultur och kulturarv vid Jignasa där hon fokuserar på ungas kulturengagemang och hon är medlem i Unesco´s Dance Council.
www.dance.vyshnavikorlakunta.com

Kathak med Leonora Haag

Leonora Haag har studerat kathak för Veronica Tjerned från 2015. Hon har haft möjlighet att uppträda regelbundet som en av dansarna hos Indisk Dansakademis ungdomskompani – Kathakkompaniet. Leonora är en av Sveriges främsta och mest lovande kathakdansöser.

Festivalen arrangeras av Farhang/Movement in exile i samarbete med Teater Sláva, Mosaikteatern, DVE och Odissi Dansproduktion med stöd av Kulturrådet.

Movement in exile/Nava Gati 2023