Mohsen Namjoo – “Irans Bob Dylan” till Stockholm

21 februari gästar Mohsen Namjoo Konserthusets scen i Stockholm. Mohsen Namjoo är en avantgardistisk artist, ursprungen ur den traditionella persiska musiken men som har utvecklat sin helt egna, unika stil. New York Times har kallat honom för ”Irans Bob Dylan”.

Mohsen Namjoo är visionären som med satiriska inslag och lekfullhet – men hela tiden på djupaste allvar – berör livets stora frågor. Han har gett en röst åt de tankar och känslor – frustation och uppgivenhet – som många unga iranier upplever idag. Mohsen Namjoo är en mix av klassisk persisk poesi, iransk folkmusik och med ingredienser från västerländsk rock, blues och jazz. En självständig, musikalisk ensamvarg.

Mohsen Namjoo är född och uppvuxen i Iran men bor numera i Kalifornien där han verkar som sångare, kompositör, musikvetare och setarspelare. Han har hittills gett ut sju album och på den senaste skivan ”Trust the Tangerine Peel (Az poste Narengit madad)” tolkar han även några stora västerländska artister, bland annat hittar man Led Zeppelins ”Whole Lotta Love” i persisk folkmusiktappning.

Konserten ”Voices of change: Mohsen Namjoo” i Stockholm är en del av Mohsen Namjoos nya Europaturné och arrangeras av Farhang i samarbete med Riksteatern.

Konsertinfo
Mohsen Namjoo
Lör 21/2 2015, kl 19:30
Stora salen, Konserthuset i Stockholm
Biljetter 280 kr
Boka biljett här!

Presskontakt
Rostam Mirlashari
Konsertproducent, Farhang
rostam@farhangnu.mobikey.se
070-496 89 62

Läs mer: 
Facebook-evenemang
Pressmeddelande på Mynewsdesk
Konserthusets hemsida
Mohsen Namjoos hemsida