Mohsen Namjoo 5/5 2017

Mohsen Namjoo åter till Stockholm och Konserthuset

Han har blivit kallad “Irans Bob Dylan” av New York Times. Mohsen Namjoo är en visionär artist och musikalisk ensamvarg, som givit röst åt många iraniers tankar med texter spetsade med satiriska inslag. Nu är han aktuell med ett nytt album, Personal Zero (sefre khososi).

Namjoo är verksam som sångare, kompositör, musikvetare och setar-spelare (det traditionella persiska lutinstrumentet). Namjoos musik och texter är känslosamma, och hans stil uppvisar en blandning av klassisk persisk poesi – med inspiration från exempelvis Hafez, Rumi och Saadi – med västerländska inflytanden från rock och blues.

Texterna speglar bland annat den frustration och uppgivenhet som många unga iranier upplever i vår tid. 2006 dömdes Namjoo i sin frånvaro till fem års fängelse i en islamisk domstol för att ha ”förlöjligat” en viss sura i Koranen (Ash-Shams). Numera bor Namjoo i New York i USA och är även verksam som musikprofessor vid Standford University.

Konsertinfo

Datum & Tid: Fred 5 maj 2017 kl 19:30
Plats: Stockholms Konserthus
Biljetter: 200-300 kr
Köp biljett eller tel 08-50 66 77 88

Tillgänglighet: Hörselslinga finns. Färdtjänst beställs till Kungsgatan 41, i direkt anslutning till bemannad hiss. Rullstolsplats beställs via biljettkontoret, 08-50 66 77 88.

Mohsen Namjoo spelar även i Göteborgs Konserthus 7 maj!

Farhang i samarbete med Riksteaterns temasatsning Voices of Change‚ som lyfter fram artister från hela världen som verkar för positiv förändring genom sitt konstnärskap; röster som inte kan göra sig hörda i hemlandet utan att riskera att fängslas för det de uttrycker.