Kista Världsmusikfestival, 25-30/11 2008

Festivalveckan startade upp med en inspirerande idéfrukost i Kista med representanter från dansfestivalen Movement in exile. Det bjöds på frukost, dans och idéer om nästa års Movement in exile, festival för dans i exil. Frukosten avlöstes av skolkonserter med den spännande gruppen Asita Hamidis Bazaar. Vi vill tacka alla barn och deras lärare som kom för att få denna härliga musikupplevelse.

KMH Folk, Kung. musikhögskolans folkmusikensemble, värmde upp publiken i Kulturhusets foajé med helt nyskrivna kompositioner både innan Natacha Atlas finstämda konsert på torsdagen och på fredagens konsert med Värttinä och Zarbang/Hossein Alizadeh. De senares meditativa konsert med nästan transartad fokus på musiken kontrasterade väl till Värttinäs explosiva scenshow.

Trots lokalbytet för konserterna i Kista var just lördagskvällen i Kista Kyrka och på restaurang Kenths en riktig lyckträff! Mötet mellan de fantastiska banden och publiken var här total och kvällens hemliga gäst Bamselito från Lilla Melodifestivalen gjorde ett bejublat framträdande.