Kista Världsmusikfestival 2016, 21-27 nov

Missa inte årets upplaga av Kista Världsmusikfestival som har fokus på starka kvinnliga röster från Mellanöstern! Röster som inte får göra sig hörda i sina hemländer.

I samarbete med FeminEast Festival presenteras Darya Dadvar, en av Irans mest populära kvinnliga artister som kombinerar traditionell iransk musik med europeisk klassisk och Mamak Khadem som lägger ett nytt sound till de gamla persiska mästarnas poesi och musik, syriska Lena Chamamyan som med sin röst och musikalitet berört publiken i öst och väst, Simona Abdallah, rytmisk virtuos på darbuka och FeminEast Urban Music med ledande hiphop-artister. Dessutom kurdiska Vafayi Ensemble som nyarrangerar kurdiska folksånger och Sarang Seyfizadeh som har framträtt på internationella scener med både kurdiska och persiska sånger. Och svenska grupperna Parizad som låter persisk, bulgarisk och svensk folkmusik mötas och Svenskarna som skapat sin egen form av världsmusik.
Konsertscenerna är Kista kyrka, Berwaldhallen och Kägelbanan.

Barnprogrammen får ökat utrymme i årets festival och har finskt tema. Det blir tio föreställningar av Kalevalaskåpet med Teater Sláva för barnen i Kista och Rinkeby.
Vi involverar också de äldre i år med konserter på Kista servicehus.

Farhang i samarbete med Riksteatern, Sveriges Radio/Berwaldhallen och Rinkeby Kista stadsdelsförvaltning.

Mer om Kista Världsmusikfestival

Facebook FeminEast