Kiosk i Decemberfestivalen 17/12 2016

Kiosk – den iranska undergroundscenens vassa rockpionjärer

Rockbandet Kiosk spelar i Sverige igen! Inspirerade av Bob Dylan, Leonard Cohen, Dire Straits, Pink Floyd och romsk musiktradition har de en stor fanskara över hela världen. Bandet hyllas för sina smarta och satiriska texter som framhäver paradoxerna i det iranska samhället och dess politiska system. TV-kanalen BBC World har beskrivit Kiosks musik som ”sånger som talar till en generation”.

Kiosk grundades 2003 av sångaren Arash Sobhani och en grupp musiker i Teheran. De iranska myndigheterna fick snabbt upp ögonen för rockbandets olämpliga låttexter och såg till att sätta käppar i hjulen för bandets spelningar. Situationen blev ohållbar och två år senare flyttade bandet till USA. I exilen har Kiosk hunnit släppa nio album och de ger konserter världen över för att beröra och möta sin trogna publik. Förutom Arash Sobhani består rockbandet av Ali Kamali (bas), Ardalan Payvar (piano, klaviatur, dragspel), Leandro Joaquim (blåsinstrument) och Mohammad Talani (gitarr).

Konserten ingår i Riksteaterns Decemberfestival den 16-18 december. En internationell folkfest där världsartister sprider energi och glädje på Södra Teaterns scener i Stockholm och en kväll på Stora Teatern i Göteborg. Ljus, värme, dans och musik kommer under tre kvällar att mota bort decembermörkret innan ett nytt år tar vid.
Farhang är stolt över att få presentera en av festivalens konserter: Kiosk 17/12 2016.
Gruppen spelar också på Stora Teatern i Göteborg den 18/12.

Konsertinfo

Datum & tid: Lördag 17 dec kl 21:00 (dörrar öppnas kl 20:00)
Plats: Kägelbanan, Södra Teatern, Mosebacketerrassen
Biljetter: 250 kr inkl serviceavg
Köp biljett: Södra Teatern
Åldersgräns: 18 år (13 år i målsmans sällskap)

Tillgänglighet: Entré för rullstolsburna gäster ligger till höger om Södra Teaterns huvudentré. Därifrån finns det hiss till Kägelbanan. För bokning av handikapplatser kontakta biljettkassan, 08 – 531 99 490