Författarträff med Minoo Shams

Högläsning, samtal och live-teckning med författardebutant Minoo Shams och illustratör Katarina Strömgård (från 6 år)

Minoo Shams arbetar till vardags som lågstadielärare i södra Stockholm. Hennes egna erfarenheter av att vara på flykt, av att komma till ett land där man egentligen inte vill vara, och där det talas ett helt annat språk, har hon i många år använt för att ge sina elever en förståelse för andra människor. Minoo har nu debuterat med en varm och rolig bok om vänskap, svek, saknad, och om att komma alldeles ny till ett land där det talas ett språk man inte förstår.

Boken Maryam och Mormorsmålet är skriven av Minoo Shams i ett nära samarbete med illustratören och författaren Katarina Strömgård. Katarina har illustrerat en lång rad barn- och ungdomsböcker, samt illustrationer till bokomslag, tidningar, läromedel och dataspel. Katarinas första egna bilderbok Björnarnas dagis kom ut 2012 (Opal förlag). 2005 tilldelades Katarina Augustpriset i barn- och ungdomsklassen för serieromanen Eddie Bolander & jag av Bo R Holmberg.

“Aldrig, tänker Maryam. Det var inte Maryam som bestämde att de skulle flytta hit. Hon tänker inte prata ett språk som mormor inte kan.”

Maryam kommer till Sverige med sina föräldrar och sin storebror precis när höstterminen ska börja. Kvar i Iran är mormor, som Maryam saknar så att det gör ont i hjärtat. Maryam vill inte vara här men hon börjar tvåan och går i skolan som man ska. Fast hon vägrar att prata svenska. Men i skolan får hon snabbt en riktig vän i Ida. En vän som kan skratta på samma språk som Maryam! Och sakta sakta börjar Maryam hitta vägen framåt.

Vi får träffa både Minoo Shams och Katarina Strömgård på Kista bibliotek lördagen 26 september. kl. 13:00 då Minoo läser högt ur och samtalar med barnen omboken.  Katarina kommer att live-teckna.  Programmet riktar sig till barn från 6 år och familj.

Datum & tid: Lördag 26 september, kl. 13:00
Plats: Kista Bibliotek, scenen

Författarträff och live-teckning genomförs i samarbete med Kista bibliotek och Bonnier Carlsen