Ensemble Taraneh hyllar Parviz Meshkatian, 30/4. Nytt datum!

Den 7 april skulle Taraneh stå på Stallets scen i Stockholm. På grund av de tragiska händelserna på Drottninggatan tvingades vi i sista stund ställa in konserten. Nu har vi lyckats hitta ett nytt datum så att alla de som köpt en biljett till Taraneh inte ska gå miste om denna konsertupplevelse. Se nedan under Konsertinfo.

Hyllningskonsert till en av de största musikerna i den iranska musikhistorien, mästaren Parviz Meshkatian, med ensemblen Taraneh.

Parviz Meshkatian, den modiga och kreativa kompositören och musikaliska mästaren! Med det urgamla instrumentet santoor som ett ljus i mörkret lyckades Parviz Meshkatian, som även var musikforskare, rädda den iranska klassiska musiken från att dö ut under den islamiska regimens förtryckande musikförbud. Han vägrade ge upp och grundade därför ensemblen Aref med musikern Hossein Alizadeh och kollektivet Chavosh med bland andra Mohammad Reza Lotfi.

År 1984, fem år efter den islamiska revolutionen i Iran, gav han tillsammans med den världskända sångaren Mohammad Reza Shajarian ut sitt musikaliska botemedel, albumet “Bidad” (Orättvisa). Albumet som med en skarp blandning av sorg, mod och styrka gav hopp och uthållighet till den iranska befolkningen.

Genom denna hyllningskonsert, som var tänkt att hållas en av de sista dagarna av Nouruz,  minns vi tillbaka till den kärlek och styrka han höll vid liv genom poesi, sånger och spektakulär musikalitet.

Taraneh består av: Hassan Moghadam – tar & setar, Mohammad Khaladian – oud, Ehsan Kazemi – santoor, Hiva Khatib – tonbak

Konsertinfo

Tid: Söndag 30 april 2017 kl 18:00. Dörrar och servering öppnas kl 17:00
Plats: Stallet, Stallgatan 7, T-Kungsträdgården
Biljetter: 150kr /100kr studerande, pensionär. Köpta biljetter till 7 april gäller även för den nya konserten. För er som inte hade biljetter till den 7 april så har vi släppt ytterliggare biljetter till 30 april.
Om ni inte har möjlighet att gå på det nya datumet ber vi er att höra av er till Ticksters kundtjänst för att returnera era biljetter. Tel: 0771-47 70 70
support@tickster.com 

Köp här

Tillgänglighet:
Besökare med funktionshinder kan komma in via entré från Blasieholmstorg. Kontakta Stallets kassa, tel 0722 65 38 57. Handikapptoalett finns.

Farhangs ord till publiken med anledning av dådet i Stockholm 7 april 2017