Eldfesten i Kungsträdgården 14/3 kl 18:00-21:30

Eldfesten,vårvinterns stora utomhusfest i Stockholm

Eldfesten i Kungsträdgården har blivit en årligen återkommande folkfest med tiotusentals besökare. Eldfesten är en folklig icke-religiös högtid som har firats bland många olika folkslag i tusentals år för att hälsa vårens ankomst. Den firas alltid på tisdagen närmast före det iranska nyåret, Nouroz, som i sin tur infaller på vårdagjämningen.

Eldfesten, Chaharshanbeh Soori på persiska, är en fest för mångfald och integration, som har tagit plats mitt i city och berikat Stockholm med en ny tradition. Alla, oavsett nationalitet, ålder, religion och etnicitet är lika välkomna att delta i firandet!

Kungsträdgården fylls av flammande eldar att hoppa över, fyrverkerier, mat, tält med barnaktiviteter och det traditionellt dukade nyårsbordet Sofreh Haft sin, och så förstås alla våra fantastiska artister på stora scenen.

I år sänder kanalen Manoto TV evenemanget live till hela världen bl a till Iran och SVT2 direktsänder hela härligheten mellan kl 18:30-20:00 och i SVT24 Kl 20:00-21:30 samt hela programmet på SVT Play.

Bland årets artister är huvudattraktionen den iranska superstjärnan Andy även kallad “The Prince of Persia” och “The Iranian Elvis”. Andra artister är Saeid Shanbehzadeh & Rostam Mirlashari som nyligen gjort succé i New York med afro-iransk musik, Zulaykho, ung popprinsessa från Tadzjikistan, persisk-svenska världspopbandet Abjeez med slagverksgruppen Yakumbé, rapparen Allyawan, baglamaspelaren och sångerskan Berrin Sahin, dansgruppen Parvaz, ljusshowgruppen Act of Emotion och DJ Poria.
Årets konferencierer: TV-personligheten Sina Vilollah och skådespelerskan Bahar Pars

Info

Datum & tid: Tisdag 14 mars kl 18:00-21:30, 2017
Plats: Kungsträdgården, Stockholm
Fri entré!

Följ länken för mer info

Farhang i samarbete med Riksteatern

Eldfesten firas även i Göteborg och Malmö samma dag.