Eldfesten i Kungsträdgården 15 mars kl 18:00

Välkommen till vårvinterns stora utomhusfestival!
Kring sprakande eldar, med ljuvlig musik, enastående artister, fantastiska fyrverkerishower, barnaktiviteter och doftande persiska linsgrytor firar vi vårens antågande i Kungsträdgården!

Bland årets artister är Sattar huvudattraktionen, en av de absolut mest kända persiska sångarna med en fyrtioårig sattarkarriär bakom sig. Andra artister är HengamehRana Mansour, dansgruppen Parvaz, Negar Zarassi, Bamshad Mirlashari, husbandet Shapors Band, DJ Poria och eldartisterna Act of  Emotion.
Konferencierer: stand-up-komikern Max Amini och Mahan Moin.

Eldfesten är en folklig icke-religiös högtid  som har firats bland många olika folkslag under nästan 4000 år, trots förbud i vissa länder. På persiska heter högtiden Chaharshanbeh Soori page-4_img-8och firas alltid tisdagen närmast före det iranska nyåret, Nouroz, som i sin tur infaller på vårdagjämningen. Precis som i det svenska traditionella Valborgsfirandet hälsas naturens förändring med flammande eldar, att vinter blir vår och att solen och ljuset kommer tillbaka.

Eldfesten i Kungsträdgården har blivit en årligen återkommande folkfest mitt i city med tiotusentals besökare. Alla, oavsett nationalitet, ålder, religion och etnicitet ska känna sig lika välkomna att delta i firandet. Det är en fest för mångfald och integration, som har tagit plats mitt i city och berikat Stockholm med en ny tradition.

För hela programmet: Eldfesten 2016 på eldfesten.info

Datum: Ti 15 mars 2016
Tid: Kl 18:00
Plats: Kungsträdgården
Fri entré

Farhang är medproducent av arrangemanget i samarbete med Riksteatern och med stöd från Stockholms Stad och Kulturrådet. Arrangemanget stöds även av Eldfestkommittén där en rad olika föreningar och organisationer ingår.