Carr & Roswall

Gitarr och nyckelharpa i duo med eget sound.

Datum och tid: Fredag den 27 oktober, kl. 19:00
Plats:
Tonsalen, Kyrkogårdsvägen 2, Huddinge

Köp biljetter

Allt började 2003 då den engelske gitarristen Ian Carr och den svenske nyckelharpspelaren Niklas Roswall gav ut albumet Step on it. Skivan fick fina recensioner och duon spelade intensivt några år.  Åren gick men 2018 återförenades de med albumet Time flies. Därmed fortsätter de att utforska samspelsmöjligheterna mellan gitarr och nyckelharpa, både i egna och i traditionella låtar. Även om formatet är litet skapar de ett stort och alldeles eget sound med intressanta arrangemang och stor variationsrikedom.

Ian kommer från Penrith i norra England och är en av de mest aktiva och välkända gitarristerna på den engelska folkscenen. Han kom till Sverige första gången redan 1993 som gitarrist i The
 Kathryn Tickell Band. Snart därefter bildades det brittisk-svenska folkbandet Swåp. Ian flyttade till Sverige 2001 och har även spelat i Sanden-Nygårds-Carr och Timber, tillsammans med Maria Jonsson och Mikael Marin. Han arbetar även ofta tillsammans med flera välkända brittiska artister, t ex Kris Drever, Heidi Talbot, Kate Rusby och Eddi Reader.

Niklas från Kverrestad i Skåne är både riksspelman och världsmästare på nyckelharpa och har genom åren spelat i bl a Nyckelharporkestern, Ranarim, Ralsgård & Tullberg kvartett och Ulrika Bodén med vänner. Duospel ligger honom också varmt om hjärtat och förutom duon med Ian Carr spelar han även med Jens Comén och Mia Marin. Niklas har gått musikerutbildningen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och arbetar som frilansande folkmusiker. Numera är Niklas huvudgrupp Ahlberg, Ek & Roswall, Årets grupp vid Folk & Världsmusikgalan 2016.

Konserten arrangeras av Farhang förening i samarbete med Teater Sláva, med stöd av Kulturrådet, Stockholms Kulturförvaltning och Region Stockholm.

Datum och tid: Fredag den 27 oktober, kl. 19:00
Plats:
Tonsalen, Kyrkogårdsvägen 2, Huddinge

Köp biljetter

Kontaktinformation:

 

Tillbaka till Kista Världsmusikfestival