Beyn2

Beyn2 är en förening och kulturplattform för både individuellt och kollektivt skapande där olika konstformer möts, utvecklas och produceras under samma tak med visionen att skapa en mer inkluderande kulturscen. Skapad av Ailin, Bamshad och Ronak Mirlashari, vill de höja värdet av den kultur som framförallt skapas i förorterna då dagens kulturscen är väldigt sluten och exkluderande, med begränsade möjligheter att främja långsiktigt och hållbart skapande.

Med konsten som verktyg vill de utmana de rådande strukturerna i samhället.
Beyn2 är en plats för kultur, kreativitet och kaos.

Beyn2 livesession skapar ett tryggt ”vardagsrum” där sångare, poeter, konstnärer, dansare, musiker, och andra typer av kreatörer för första gången möts i en unik konstellation och skapar något nytt tillsammans. I det så kallade vardagsrummet utbyts djupa samtal, poesi, nätverk, musik och samskapande. Inför varje livesession uppmanas deltagande kreatörer att ta med sig ett verk från sitt egna estetiska uttryck för att dela med sig till resten av konstellationen. Exempelvis en låt, dikt, bild, koreografi eller en fråga som hen vill lyfta fram och diskutera. För att möjliggöra spontana och genreöverskridande samspel kommer musikkollektivet Harakatt finnas på plats. Med sin gränsöverskridande musikrepertoar och breda representation är förhoppningen att i princip vem som helst ska våga ta steget att ta mikrofonen och uttrycka sig.

Beyn2:s vardagsrum ska vara trygg med låga trösklar – men att också hålla hög kvalitet. På detta vis stärks chanserna till att alstra oförglömliga möten mellan estetiska former, det bidrar till nya möten, inspirerar nya oetablerade kreatörer, samtidigt som de ständigt vill lyfta vikten av en kultur som är bred, representativ och inkluderande för alla.

Datum & Tid: Torsdag den 17 November kl. 19:00 till 21:00
Plats: Folkets Husby, Edvard Griegsgången 16, Husby
Fri Entré

I samarbete med Folkets Husby.

Sociala medier 

https://www.instagram.com/beyn2/
https://www.instagram.com/ailinmirlashari/
https://www.instagram.com/bamshadmirlashari/?hl=sv
https://www.instagram.com/ronakmirlashari/

Youtube kanal

Tillbaka till Kista Världsmusikfestival