Balochi Trio – 18 november 2017

Möte med proffsen med Baloch trio
från Balochistan i Iran

Äntligen, efter drygt två månaders väntan, är visum klara för de tre framstående baluchiska musiker från sydöstra Iran och vi har äran att ha de här i Stockholm lördag 18 november 2017.

Farhang presenterar stolt Baloch Trio, på sitt första besök i Sverige. Ett helt unikt besök utan like. De presenterar en rikt varierade, urgammal musiktradition som har lyckats under massvis politiska påtryckningar under många år bevaras av baloch folket.

Trion består av Farough Rahmani Shastan, månginstrumentalisten med sträng instrumentet Rabab i fokus, Amikhosrou Siyahani, en mästare på den viktigaste och äldsta balochiska stränginstrumentet Soroud, och Tajmohammad Jangipour på blåsinstrumenten Donali.

Hjärtlig välkomna

Datum & tid: lördag den 18 nov kl 19:00
Plats: Kista Kyrka, Kryptan, ingång från Vejlegatan
Biljett: 200 kr ordinarie, 120 kr för studerande, ungdomar upp till 23 och pensionärer. Biljetter köps i samband med konserten.
Tillgänglighet: ramp för rullstolsburna finns

Möte med proffsen är Farhangs workshops- och konsertserie som vill presentera intressanta traditionsbärare från när och fjärran lite mer på djupet. Med serien vill vi inspirera och beröra och kasta ljus på musik- eller danstraditioner som sällan får höras utanför de områden de härstammar ifrån.