Autumn Dance med Shabnam Tolouei 2 oktober

En gripande berättelse om regimkritiska kvinnor från Iran. De tre rollerna gestaltas av skådespelaren Shabnam Tolouei som rör sig elegant och enkelt mellan tid och rum.

Plats: Kägelbanan, Mosebacke, Stockholm.
Tid: 19.00 den 2:a oktober
Biljetter: http://www.sodrateatern.com/sv/Program-och-biljetter/Evenemang/Autumn-Dance

Journalisten Bita har blivit arresterad i samband med presidentvalet 2009 och spärrats in i det ökända Evin-fängelset i Teheran. Där möter hon den prostituerade Mojdeh, som snart kommer frigöras och planerar att fly till Frankrike. Innan de skiljs åt, anförtror sig Bita till Mojdeh och ber henne lämna ett viktigt meddelande till systern Yekta, som sedan några år befinner sig i Paris.

Från en gastkramande förhörsscen med Bita i Teheran, förs vi omedelbart vidare till ett café i Paris, där Mojdeh sitter i samtal med en advokat om hennes asylansökan. På en danslektion i Paris, blir publiken vittne till hur relationen formats mellan dessa tre iranska kvinnor – vars öden kopplats samman mellan Evin-fängelset i Teheran och Paris.

Pjäsen är skriven av den iranska skådespelaren Shabnam Tolouei som utgör den enda aktören i detta drama. Med sin unika förmåga spelar hon pjäsens alla roller. Dialogen och Shabnam Toloueis skickliga skådespeleri lyfter en rad starka personporträtt som ställer publikens intellektuella deltagande på sin absoluta spets.

Trots sitt anseende inom teater, film och tv i Iran, där Shabnam Tolouei bland annat mottagit priser från den iranska teaterfestivalen Fadjr, har hon förbjudits att verka i landet. Sedan 2005 lever Shabnam Tolouei i exil i Frankrike. Autumn Dance är en omskakande berättelse om att leva under politiskt förtryck och om röster som sällan görs hörda.

Föreställningen spelas på persiska och franska och textas till svenska.