Sara Ajnnak

Gränslösa toner väver samman historia med nutid i Saras nyskapande kompositioner.

Sara Ajnnak & Ulrika BodénEn nordisk musikafton med två konserter på samma biljett.


Plats:
Teater Tre, Rosenlundsgatan 12, 118 53 Stockholm
Datum: 20 oktober 2023
Tid: Sara Ajnnak kl. 19:00, Ulrika Bodén och Daniel Ek duo kl. 20:30

Köp biljetter

Sara Ajnnaks senaste album Homo Sapiens And My People (2021) är på ett sätt en historisk skildring men också ett ställningstagande där Sara på ett befriande sätt förmedlar musikalisk frihet som rör sig i gränslandet mellan urtoner, samtida texter, vackra melodier och elektroniska ljudlandskap på ett lekfullt sätt.

Sara Ajnnak är en av våra stora internationellt uppmärksammade artister med världen som sin scen. Sommaren 2022 genomförde hon med det internationella programmet Nordic Bridges en omfattande turné i Kanada, och blev samma höst utvald till det prisade internationella nätverket Global Music Match.

Sara Ajnnak banar ständigt nya vägar för den samiska musiken. Konserterna beskrivs som en spännande resa i tid och rum där Sara med sin scennärvaro griper tag i lyssnaren och med sin röst förmedlar känslor som når djupt in i själen.

Saras album Gulldalit – Can you hear me? (2018) nominerades till en svensk Grammis i februari 2019, och vann samma år pris för Album of the year i World Traditional-kategorin under The Independent Music Awards i New York. Albumet prisades vidare med årets utgåva i Folk & Världsmusikgalan.

Under de kommande två åren åker Sara på turné med band och visuals, rörligt innehåll som förstärker upplevelsen för publiken som med alla sinnen välkomnas in hennes värld.

Efter förra sommarens fokus på internationella spelningar i Kanada satsar Sara på att möta den svenska publiken i sommar och i höst. Med konserter från Storuman till Malmö får publiken möjlighet att drömma sig bort till en blandning av elektroniska toner och nyskapande jojk. Sara Ajnnak gjorde förra året ett uppskattat framträdande på Polar Music Prize och nu kan den breda publiken möta henne på Kista Världsmusikfestival.

Konserten är arrangerad av Föreningen Farhang i samarbete med Riksteatern, med stöd av Kulturrådet, Stockholms Kulturförvaltning och Region Stockholm.

Plats: Teater Tre, Rosenlundsgatan 12, 118 53 Stockholm

Datum: 20 oktober 2023
Tid: 19:00

Sara Ajnnak & Ulrika Bodén – En nordisk musikafton med två konserter på samma biljett.

Köp biljetter

Tillbaka till Kista Världsmusikfestival