Rozhnak Skivsläpp

INSTÄLLT! Sen leverans av cd-skivor orsakar att vi skjutit upp Rozhnak skivsläpp. Nytt datum presenteras inom kort här.

Efter mer än 27 år som artist, släpper folkmusikern, traditionsbäraren och kulturpristagaren Rostam Mirlashari, sitt efterlängtade soloalbum Rozhnak.Många känner igen Rostams förföriska kvitter och konstanta närvaro som frontfigur i etablerade folk & världsmusikgruppen Golbang, men under de senaste åren har han grävt sig ner och fokuserat på det han behärskar mest och bäst, balochisk musiktradition.
Albumet som betyder ljuset på balochiska är en hyllning till de förtryckta syskonskapet som sedan kolonialismens inflytelse på 1800-talet inte lever med trygghet, respekt, jämlikhet och ständigt som kämpar i motvind.

Här bjuds lyssnare in till ett explosivt djupdyk och interaktion mellan den traditionella musikskatten från Balochistan och den moderna instrumentuppsättning och harmonik från väst. I repertoaren presenteras en rad musikstilar, skalor och autentiska instrument som representerar den funktionella musiktraditionen i öst, bland annat den historieberättande stilen Sheyrwand den osedvanliga skalan Kahr och mötet mellan stränginstrumenten Benjo, Rabab och Nyckelharpa.

Tillsammans med sonen Bamshad Mirlashari (kompositör och medproducent) och en rad briljanta musiker från Sverige, Iran, Kurdistan, Afghanistan, Chile och Turkiet har ljuset hittat sin destination. Det gömda guldet i Balochistan har upptäckts och kommer lämna alla sinnen berusade av värme, intellekt och hopp.

Medverkande musiker:
Rostam Mirlashari – Sång & Tanbourag,
Bamshad Mirlashari – Piano/Keyboard,
Mårten Hillbom – Slagverk,
Oskar Nilsson – Gitarr,
Samuel Löfdahl – Kontrabas,
Pedram Shahlai – Fiol,
Yahya Ahmadzai – Dholak & Tabla,
Shnå Ahmadi – Sång,
Ima Bilgin – körsång,
Laura Arif – körsång,
Get Up Soul Choir – Körensemble