Kista Världsmusikfestival 2020

English

Live streaming: Inauguration/Invigning of Kista World Music Festival 2020, Monday 21 September at 5 pm / kl 17.00. YouTube, Facebook and Instagram

Live streaming: SMAK: with Hamid Motebassem & Samira Golbaz, Monday 21 September at 7.15 pm / kl 19.15. YouTube, Facebook and Instagram

Kista Världsmusikfestival 2020 arrangeras mellan 21 september och 4 oktober. Efter en osäker vår och sommar är vi i Festivalledningen väldigt glada att trots de rådande omständigheterna kunna presentera ett fint program i höst. Festivalen fyller 20 år och detta firar vi med festlig invigning på Kista torg, bibliotek och i gallerian. Liksom föregående år erbjuds en mängd konserter, barnföreställningar, dansworkshop och en bokrelease.

En nytt inslag i år är SMAK: världens musik i Rostam Mirlasharis kök. SMAK är en serie musikträffar mellan olika artister, traditioner, kulturer och musikgenrer som med en mindre publik streamas live i Årsta Folkets Hus. Rostam Mirlashari, idégivare och producent för Kista Världsmusikfestival kommer tillsammans med Liliana Zavala, idégivare och medproducent för SMAK och fotografen/musikern Fredrik Gille att presentera ett unikt och närproducerat program tillsammans med Farhangs personal och våra övriga samarbetspartner. Ett program utöver det vanliga som väl representerar både vårt 20-års jubileum och det ständigt hårda arbetet att belysa och lyfta Sveriges mångfacetterade musikliv.

SMAK kommer att gästas av en mängd fantastiska och spännande artister så som Josette Bushell-Mingo, Ale Möller, Duo Damsaz, Robert “Robi” SvärdSofia Karlsson, Tania Naranjo , Ann Sehlstedt och Shapor Bastansiar. Rostam Mirlashari kommer att leda oss till en garanterat smakfull musikupplevelse och med detta bjuder vi in världen till Sverige, Stockholm och Kista. Vi ser oerhört mycket fram emot att träffa er alla på en lite annorlunda och innovativ festival med en sprakande 20-årsfest i september!

/Festivalledningen

Farhang följer Folkhälsomyndighetens råd och regeringens direktiv för att förebygga smittspridning av Covid-19 genom att korrekt begränsa antalet personer på samtliga spel- och workshopplatser under festivalen. Vi ber dig att stanna hemma om du känner dig sjuk/har symptom och istället följa festivalen via våra livesändningar. Tillsammans hjälps vi åt att minimera smittspridning så vi kan glädjas åt musiken!