TANBLUES 2020 INSTÄLLT

Gott folk. I samband med rådande omständigheter med covid-19 har Tanblues den 25 april 2020 med Josette Bushell-Mingo och Tahmoures Pournazeri ställts in. Vi hoppas kunna bjuda in unika konstellation vid annat tillfälle när omständigheterna tillåter.

Obs: Alla som har köpt biljetter kommer att få ett mejl med nödvändig information om återbetalning. Tack för er förståelse. Vi i Farhang önskar alla en värld fylld med glädje, harmoni och fred. Må gott. /Farhang


Tanblues är en fusion mellan persisk klassisk musik och amerikansk blues. Ett möte som låter vänta inget mindre än en gripande, mänsklig konsertupplevelse. Ett möte mellan två världar, två religioner, två kontinenter, två musikstilar och – framför allt – två framstående artister.

Josette Bushell-Mingo, eminent regissör, skådespelare och artist, kan utan överdrift tilldelas epitetet superstjärna. Dessutom aktuell med ett uppskattat sommarprat i P1. Tahmoures Pournazeri är en av Irans mest välkända kompositörer och multiinstrumentalister med djupa rötter i den persiska traditionella musiken.

Tillsammans erövrar de bluesvärlden genom att sammanföra två skilda traditioner. Med klassisk blues, texter från gamla persiska poeter, spirituell sufimusik och det traditionella stränginstrumentet tanbur bjuder de in till outforskade musikaliska marker.

Konserten är ett samarbete mellan Riksteatern & Farhang.

Med stöd av Stockholms stad och Statens kulturråd.

Datum: 25 april 2020
Tid: 19:00
Plats: Vasateatern STORA SCENEN
Köp biljett