NOURUZ 2020 INSTÄLLT

Gott folk. I samband med rådande omständigheter med covid-19 har Nouruzkonserten den 3 april 2020 med Kvartett Bineshani ställts in. Vi hoppas kunna bjuda in denna unika konstellation vid annat tillfälle när omständigheterna tillåter.

Obs: Alla som har köpt biljetter kommer att få ett mejl med nödvändig information om återbetalning. Tack för er förståelse. Vi i Farhang önskar alla en värld fylld med glädje, harmoni och fred. Må gott. /Farhang

 


Nouruzkonsert med Kvartett Bineshani: ett gränslöst och identitetslöst musikuniversum

När musiken frias från yttre gränser och stämplar kvarstår en genuin kärna.

Kvartett Bineshani är ett känslosamt möte mellan två delar av världen: musiker i hemlandet möter exilmusiker med samma musiktradition, professionalitet och sökande i ryggraden. Med saknad, nyfikenhet och öppenhet som gemensam grundpelare frigör de sig från all yttre påverkan och berör med sina inre upplevelser.

Azad Mirzapour, instrumentalist (tar/setar och oud), kompositör och låtskrivare, och en av dagens främsta musiker i Iran, är musikalisk ledare för denna unika konstellation som gör sitt första framträdande tillsammans under Nouruz.

Med sig har han näktergalen Kani, framstående kurdisk vokalist, Nazanin Ghanizadehasl, väletablerad ung traditionsbärare inom persisk klassisk musik med stränginstrumentet kamanche, och den osvikliga slagverkaren Hiva Khatib, etablerad i Iran och Norden.

Med musiken och poesin som verktyg tar de oss på en resa från det yttre till det inre, i ett ärligt samtal genom den kurdiska och persiska musiktraditionen. Konserten blir en hyllning till vårens ankomst.

Med stöd av Stockholms stad & Statens kulturråd.

Datum: 3 april 2020
Tid: 19:30
Plats: Årsta Folkets hus
Biljetter