FeminEast Festival: Mohsen Namjoo (Ir) & Faraualla (It) 22 nov 2018

Den mångsidige iranske musikrebellen Mohsen Namjoo i ett nytt samarbete med den italienska à capella-gruppen Faraualla med sina fabulösa röster

Tillsammans framför de live Mohsen Namjoos nya album “On the string of a tear’s bow”, en musikalisk resa från Mongoliet till Östeuropa med fokus på ritualer och sorgeceremonier i de olika kulturerna. I konsertens andra del bjuder Namjoo på ett urval av sina favoritklassiker tillsammans med sitt band.

Mohsen Namjoo är artist, låtskrivare och setarspelare, kallad “Irans Bob Dylan” av The New York Times. Namjoo är en visionär artist som talar för de unga i Iran. Sömlöst blandar han den traditionella persiska lutan setar med elgitarr, rock och blues med persisk sång och smälter samman dåtid med nutid. Efter att han kom till USA 2011 har Namjoo turnerat runt världen med utsålda konserter på prestigefulla scener. I Sverige har han framträtt ett antal gånger med olika uppskattade konsertprogram. Hans tionde album “On the String of the Tear´s Bow” släpptes våren 2018.

Den italienska vokalkvartetten Faraualla bildades 1995. Efter omfattande sångstudier inom olika genrer började de fyra sångerskorna tillsammans undersöka rösten som instrument, att använda polyfoni och att studera olika kulturers och historiska perioders vokala uttryck. Farauallas repertoar består både av nutida kompositioner och traditionella sånger från bland annat Apulien, Korsika, Bulgarien och Tahiti. Att medlemmarna kommer från Apulien i sydöstra Italien märks tydligt i gruppens “sound” och att de kallar sig Faraualla efter den djupaste naturliga grottan i Apulien. Kvartetten har framträtt på många nationella och internationella festivaler och konserter.

Konsertinfo

Datum & tid: Torsd den 22 november 2018 kl 19:00
Plats: Berwaldhallen, Dag Hammarskjölds väg 3 (buss 69 och 76)
Biljetter: Ordinarie: 250-300 kr, stud och pens 200-250 kr
Köp biljett
Konserten ges även i Göteborg på Stora Teatern den 23 november! Mer info

Tillgänglighet: Rullstolsplatser finns, bokas via telefon 08-784 18 00. Handikapparkering till höger om huvudingången. Hiss och handikapp WC på samtliga tre plan.

Farhang i samarbete med Riksteatern och Sveriges Radio/Berwaldhallen/P2