Workshop med Miriam Peretz i klassik persisk och afghansk dans

Miriam Peretz är en internationellt hyllad artist som specialiserat sig på traditionella danser från sidenvägen (Iran och Centralasien) samt etnisk-modern dans. Hon har varit huvuddansare i Inbal Ethnic Dance Theater Company (Israel), Wan-Chao Chang Dance Company (USA), samt solist på festivaler runtom USA och Europa. Hon arbetar som biträdande konstnärlig ledare, koreograf och huvuddansare i danskompaniet Ballet Afsaneh (USA) och regisserade “The Miriams Well Project”, ett interreligiöst samarbete för att införliva sakral dans, musik och poesi. I denna bejublade föreställning demonstrerar Miriam sin innovativa blandning av traditionell, sakral och nutida dans. Farhang och Layali Orientaliska Dansakademi är mycket stolta över att kunna presentera Miriam Peretz för första gången i Sverige.

Mer info om Miriam här: http://www.miriamdance.com

WORKSHOPS

Lördag 16 juni kl. 14-18

Klassisk persisk dans

Denna workshop kommer att fokusera på den persiska klassiska dansen. Karakteristiska rörelser inkluderar intrikata hand- och armrörelser, svepande gester, ett aktivt fotarbete och många typer av snurrar. Vanliga teman i dansform är inspirerade av de stora persiska poeterna Hafez, Rumi och Omar Khayyam, som t ex den farliga lågan, berusning av kärlek till den älskade, eller en fågel som sprider sina vingar för att flyga till frihet.

Nivå: Du ska ha minst 1 års kunskap i någon orientalisk dansform.

Pris: 800 kr

Söndag 17 juni kl. 15-19

Danser från Afghanistan

Denna workshop kommer att ge smakprover av olika centralasiatiska dansstilar, med fokus på afghansk dans. Workshopen kommer att ägna särskild uppmärksamhet åt konsten att snurra (centralt för alla centralasiatiska dansformer,) och det afghanska dansvokabuläret och avslutas med en kort koreografi. Vi kommer också att lära sig oss “attan” – den nationella folkdansen i Afghanistan, som dansas på alla fester och evenemang.

Nivå: Du ska ha minst 1 års kunskap i någon orientalisk dansform.

Pris: 800 kr

10% rabatt om du bokar båda kurserna.

Info och anmälan: http://www.layali.se/