Sofia Karlsson

27/9 Sofia Karlsson gästar SMAK: världens musik i Rostam Mirlasharis kök

Live streaming SMAK: Sofia Karlsson. Sunday 27/9 at 6 pm/ kl 18:00.  YouTube, Facebook. Support the festival by swish to Farhang: 1233255015.

Recept på kvällens risrätt Baghali polo

Sofia Karlsson är sångerska, låtskriverska, uttolkare och producent. Albumet ”Svarta Ballader ” blev hennes stora genombrott i Sverige 2005 som hyllades av både kritiker och publik. Idag är Sofia är en unik artist, 4-faldigt grammisbelönad med stor integritet och alltid med största fokus mot musiken. Hon spelar mest på den akustiska konsertscenen, men rör sig fritt över olika genrer i sin musik. Sofia samlar alltid fantastiska musiker om kring sig, och har bl.a samarbetat med Stuart Duncan, världskänd countryfiddler, strängikonen Roger Tallroth, Tony Garnier och mandolinkungen Mike Marchall. Artister som Rebecca Törnqvist och Lisa Ekdal har skrivit musik till Sofia. Sofia har turnerat i hela Skandinavien och spelat med sitt band i Norden i olika kombinationer, samt gjort bejublade konserter med Norrbottens Kammarorkester och Göteborgssymfonikerna. Hon har under åren mottagit prestigefyllda priser och utmärkelser och verkar även som skivbolagsdirektör och producent.

Mattias Pérez, från Stockholm, är musiker och musikpedagog vid Musikhögskolan Ingesund.  Han spelar 12-strängad gitarr men även mandola, cittern, mandolin, dobro och charango inom främst folk- och världsmusik och aktiv på musikscenerna runt om i världen. Han har en musikpedagogutbildning från Musikhögskolan Ingesund, där han numera själv undervisar. Han spelar tillsammans med bl.a. Sofia Karlsson, Ulrika Bodén Band, med Harald Haugard och Helene Blum Band i Danmark, med Sigrid Moldestad i Norge och med sin trio MP3 – Mattias Pérez Trio. Han spelar även duo med Nano Stern i Chile och på duo med Kevin Henderson från Shettland. Mattias har också arbetat som teatermusiker vid många av Västanå Teaters produktioner som t.ex. Peer Gynt,  En Herrgårdssägen, Trollflöjten och En Midsommarnattsdröm.

Vi får höra Sofia och Mattias spela och samtala med Rostam Mirlashari den 27 september i SMAK: världens musik i Rostam Mirlasharis kök under Kista Världsmusikfestival 2020. SMAK genomförs i samarbete med Riksteatern och ABF Södertälje.

www.sofiakarlsson.com

Datum & tid: Söndag 27 september kl 18:00
Plats: Årsta Folkets hus/ Gamla biografen
Biljettpris: ordinarie, 300 kr. Studenter, unga upp till 21 samt pensionärer, 200 kr. Observera att antal platser är begränsat till 50.
Konserten live-sänds på YouTube, Facebook och Instagram. Länkarna presenteras strax innan konserten på våra sociala medier. Live-sändningen är kostnadsfri men donationer kan swishas till Farhang nr: 1233255015.

Köp biljett här

Vi är rädda om varandra! Farhang följer Folkhälsomyndighetens råd och regeringens direktiv för att förebygga smittspridning av Covid-19 genom att korrekt begränsa antalet personer på samtliga spel- och workshopplatser under festivalen. Vi ber dig att stanna hemma om du känner dig sjuk/har symptom och istället följa festivalen via våra livesändningar. Tillsammans hjälps vi åt att minimera smittspridning så vi kan glädjas åt musiken!