Sjätte upplagan av Stockholm Sangeet Conference går av stapeln! 1-2 September

För sjätte året i rad arrangeras Stockholm Sangeet Conference, Sveriges enda festival helt ägnad åt Indisk klassisk dans och musik. Farhang är en stolt medarrangör av ett evenemang som bidrar till att diversifiera kulturutbudet i landet och höja statusen för en anrik tradition.
Stockholm Sangeet Conference är en ambulerande festival inspirerad av hur indiska traditionella festivaler ger publiken ro och tid att sjunka in musikens och dansens intrikata rytmcykler, klanger och unika uttryck. SSC arrangeras för sjätte året i rad och kan i år erbjuda lysande internationella gästspel såväl som den svenska eliten inom indisk klassisk musik och dans.

Lördagens program

I år flyttar SSC in på Södra Teaterns stora scen. Direkt från Indien kommer K. Sridhar, som spelar det ovanliga traditionella indiska stränginstrumentet sarod i den uråldriga indiska dhrupad-traditionen. Tillsammans med honom kommer den indiska mästertablaspelaren Debashish Mukherjee bjuda på en kaskad av komplexa rytmer. Från Indien gästar även den mångfaldigt prisbelönte sitarspelaren Sanjay Guha som kommer spela tillsammans med tabladrottningen Suranjana Ghosh.

Det blir också mycket dans i olika former både från Nord, -Öst, och Sydindien. Den framgångsrika Quincy Kendell Charles (Trinidad) en av få manliga utövare av den nordindiska dansen kathak i Karibien. Han kommer tillsammans med finska Hanna Manilla bjuda på dans i världsklass där fotbjällrornas rytmer duellerar med musikernas tablatrummor. Årets program bjuder också på Bharatanatyam av Usha Balasundaram, Odissi och Kathak dans med Ulrika Larsen och Veronica Tjerned samt nordindisk raga med svensk-norska Palace on Wheels bestående av Stian Grimstad och KG Westman på sitar och Hugo Widén på tabla.

Mat och dryck kommer att finnas tillgängligt i Södra Bar i pauserna.

Entré 150 kr, ungdom under 26 och studenter: 105 kr

Biljetter köps HÄR .

Mer information och tider finns på festivalens egna hemsida www.stockholmsangeet.se

Söndagens program

Samtal och dansdemonstration med Kathakdansaren Quincy Kendell Charles. Quincy kommer att berätta om sina erfarenheter av att svart man från Trinidad och studera klassisk indisk dans i Indien. Quincy har under fem år studerat på Kathak kendra. Den mest prestige fyllda skolan för kathakdans. Han har också studerat i flera år på Bharata Vidya Bhavan i London.

kl 15:00 – 16:16 pris: 60:-
Till föredraget är det bara att komma och betala på plats.
Adress: SESNUS. Medborgarhuset, våning 5.
T-bana: Medborgarplatsen.

Kathakworkshop x 2 med Quincy Charles

Workshop 1.

kl 13:00 – 14:30.

För dig med mycket god dansvana eller har tidigare

erfarenhet av kathakdans.

Workshop 2.

Kl 16:30 – 18:00

Öppen nivå, för dig som vill prova på kathakdans.

Pris per workshop 250:-

Workshop och samtal 300:- Medlemmar i DADA 280:-

För mer info och anmälan skicka e-post till info@denasiatiska.se

Välkommen!

Arrangör: Den asiatiska dansakademin i samarbete med Sensus, Stockholm sangeet conference och Farhang förening.

Stockholm Sangeet Conference arrangeras i samarbete mellan Farhang Förening och Den Asiatiska Dansakademin med stöd av Stockholms Stads Kulturförvaltning, Statens Kulturråd och Mångkulturkonsulenten i Stockholms Län.