Hatami album release

Siamak Hatami

Siamak är född i Shiraz i centrala Iran och har sina musikaliska rötter i södra Iran, framför allt i en urban populär musikstil som i folkmun kallas Bandari. Denna musikstil har ett udda rytmiskt groove som urskiljer sig från resten av landets musikstilar.

Siamak har vuxit upp med att lyssna på traditionell persisk musik, och har senare under uppväxten i Sverige funnit inspiration i både Lofi Hiphop, metal och psykedelisk rock. Musikens signum är berättelsen, med inspiration från öknen, stormiga hav och den svenska urskogen skapar HATAMI en atmosfäriskt och melodisk resa mot inre frihet där överlevnad och hopp lever i symbios. Varje låt representerar olika scener på vägen mot Ferdows, som betyder paradis.

Hösten 2020 släpptes EPn FERDOWS bestående av 5 spår som ledde till bl.a. intervjuer i Barometern, P4, LA baserade radiokanalen Ayeneh, samt två av sveriges största persiska radiokanaler, Radio Hambastegi och Radio Shahrvand. Men inte minst gjorde han sig ett namn på livescenen med spelningar på Sisterwood Festivalen, Sofar Sound, Superellipsen på sergels torg och i samband med ett slutsålt gig på Trädgården följdes EPn upp med releasen av första singel, ROTAB, från kommande debutalbum. Albumet är del två av trilogin FERDOWS.

Det blir hans första medverkande i Kista Världsmusikfestival samt release på hans första Album vilket sammanfaller med hans födelsedag. Hipp Hipp Huraaaaa.

På scen:

Leo Kinell – Trummor
Bamshad Mirlashari – Keyboard
Lisa Tejde – Blås
Gustav Ängeskog – Bas
Hiva Khatib – Slagverk

 

 

 

 

 

 

 

 

Naomi Runa & Galaxen

“Naomi Runa, en stjärna med poesin i själen och sången i hjärtat tillsammans med multiinstrumentalisten Galaxen (Max Sjunnesson).”

Naomi Runa & Galaxen bjuder in till en mystisk resa genom progressiv soul/hiphop där de väver samman spirituell poesi och kraftfull sång med elektroniska och organiska beats. Sångerskan och låtskrivaren Naomi Runa’s texter är sprunget ur hennes djupdykande resa i Det Divina Feminina och är en hyllning till den mystiska aspekten av livet. Musikskaparen och multiinstrumentalisten Galaxen skapar en blandning av jazziga beats och djupa elektroniska ljudlandskap, framförd med bl.a synthar, samplers och sequencers. Duons skapelser sammanflätas på Kista Världsmusikfestival, där de kommer framföra osläppta låtar från Naomi Runa’s kommande EP ”Hon Har Vaknat”. Detta blir deras efterlängtade världspremiär.

Naomi Runa är låtskrivare och sångerska från Stockholm. Hon är tidigare verksam sångerska och låtskrivare i progressive soul- bandet Märkligheten och hiphopgruppen Vulvanas. Efter några års paus från musikutgivande har hon genomgått en djup själslig resa och är nu tillbaka med nya kreationer inspirerad av den. Under 2021 har hon släppt flera låtar – “Gör det ändå” med producenten n.e.v.a, låten “Syster” med Isabella Jordkreation & Scientific och singeln “Som Du Är (Sacred Union)” med producenten Galaxen som är första släppet från hennes kommande EP “Hon Har Vaknat”.

Max Sjunnesson (Galaxen) är musikskapare och multiinstrumentalist från Stockholm. Med ett säreget sound där både groove och mystik är två viktiga ingredienser, rör sig hans produktioner bland flera olika genrer, ofta med en röd tråd av organisk soul och djupa dansanta, elektroniska ljudlandskap. Som musiker (främst på elbas och/eller keyboard) har han spelat i flertalet konstellationer som Märkligheten, afrobeatbandet Kakaraka, hiphop/soulgruppen Secret Soul Society.

 

Hjärtliga välkomna till detta unika tillfälle!

Datum & tid: Tisdag 23 november kl. 19:00
Plats: Stallet, Stallgatan 7, Stockholm (T) Kungsträdgården
Biljettpris: Köp biljetter här: Tickster: Facebook Hemsida: Salestracker

Konserten arrangeras i samarbete med Stallet Världens Musik.

 

 

Se hela programmet på Kista Världsmusikfestival