Ahmad Al Khatib, Pedram Shahlai och Feras Sharestan är svenskbaserade, virtuosa musiker med rötter i tre olika delar av Mellanöstern. Under Kista Världsmusikfestival 2019 ser vi dem för första gången tillsamman på scen i denna nyskapade trio.

Ahmad Al Khatib har studerat musik och cello vid Al-Yarmouk University, Jordanien, och senare musikvetenskap och metodik i Sverige. Sedan sin examen från Jordanien har han turnerat med flertalet ensembler och undervisat i cello och det orientaliska stränginstrumentet oud vid Edward Said National Conservatory of Music, samt i modal musikteori, komposition och ensemble vid Högskolan för scen och musik, Göteborg. År 2004 släpptes Ahmads första soloskiva med namnet Sada, det arabiska ordet för röst, som också har fått namnge den nybildade trion.

Pedram Shahlai har en magisterexamen i fiol från Högskolan för scen och musik i Göteborg, och har länge experimenterat med genrer. Hans musikaliska röst är minst sagt gränsöverskridande med influenser från både klassisk musik, jazz, gypsy och tango, men med en kärna i den kurdiska musiken. Med en imponerande fingerfärdighet och lekfullhet har han kommit att bli en mästerlig improvisatör.

Feras Sharestan är specialiserad på det orientaliska stränginstrumentet qanun som har ett sjuttiotal strängar, vilket i sig kräver en enorm skicklighet. Han tog examen vid Higher Institute of Music i Damaskus, och började redan under sin studietid framträda med stora internationella musiker. Sedan dess har han även undervisat i qanun och framträder regelbundet som soloartist. För tillfället studerar Feras vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Tillsammans i Sada Trio håller Ahmad, Pedram och Feras den traditionella orientaliska musiktraditionen vid liv med autentiska orientaliska instrument och mestadels nya, egna kompositioner.

Konsertinfo

Datum & tid: Lördag 28 september kl 19:00
Plats: Kista Kyrka, Kryptan

Föreställningen ges i samarbete med:
Svenska Kyrkan Spånga-Kista församling

Köp biljetter