Majid Derakhshani & Hiva Khatib 1/11 + 2/11 2019

191101 Majid web

Uppvuxen i ett musikerhem och lärling till en av de största tar- och setarspelarna i världen. Det är inte så förvånande att  Majid Derakhshani kom att bli den legend han är idag. Inom persisk klassisk musiktradition är han en av de främsta, och kan titulera sig Ostad – mästare på sitt instrument, tar. Sedan studierna i stränginstrument och komposition vid Tehrans Konstakademi har han framträtt på scener och festivaler världen över, och komponerat för stora internationella namn.

Med innovation och virtuositet tänjer Majid Derakhshani på gränser. Det västerländska och det traditionella iranska möts och skapar nya musikaliska världar. Som initiativtagare till Nawa Musikzentrum i Köln, det största aktiva centret för persisk musik utanför Iran, och den kvinnliga ensemblen Mah Banoo, främjar han den persiska musiktraditionens utveckling. I Iran möts hans progressivitet dock ofta med motstånd, där han flera gånger, senast i mars, förbjudits att framträda.

Om motståndet, musiken och musikaliska möten får vi höra mer när han gästar Sverige för ett seminarium och en konsert med den framgångsrika Stockholmsbaserade iransk-kurdiska slagverkaren Hiva Khatib.

191101 Hiva web

Redan i tonåren påbörjade Hiva Khatib sin akademiska musikaliska utbildning och specialiserade sig snabbt inom slagverksinstrumentet tonbak, under vägledning av stora virtuoser. Sedan sin examen har han samarbetat med flertalet välkända iransk-kurdiska musiker, och kommit att bli en väletablerad artist både i Iran, Sverige och Norge.

 

 

ENTRÉ

270kr /170kr medlem Stallet/medlem Farhang/
studerande /pensionär
(inkl. 20kr bokningsavgift)

Datum: 1 november 2019
Adress: Stallet – Världens Musik, Stallgatan 7
Stallet & serveringen öppnar 19.00
Stanna gärna kvar, serveringen har öppet
Doors 6pm – concert 7pm  – welcome! 


Konsert i Göteborg: 

Datum: 2 november 2019
Plats: Vasagatan 3D 

För mer info om biljetter : 073-696 30 30 
Obs: Konserten i Göteborg  har ingen online-försäljning.
Ett samarbete mellan Föreningen Karevan, ABF Göteborg och Farhang Förening.


LÄNKAR
Farhang.nu
https://www.facebook.com/Majid-Derakhshani
https://www.youtube.com/user/MajidDerakhshani 

Farhang Förening

Arrangeras av:
Farhang Förening

Med stöd av:
Stockholms Stad
Region Stockholm
Kulturrådet

I samarbete med:
Riksteatern
Rinkeby-Kistas stadsdelsförvaltning
Svenska Kyrkan Spånga-Kista församling


Stallet Friends är Stallets scen för externa producenter/arrangörer inom folk- & världsmusikgenren.
Konserten är ett samarbete med Farhang.nu.

Med sin innovation och virtuositet tänjer Majid Derakhshani på gränser och låter det västerländska och det traditionella iranska mötas och skapa nya musikaliska världar. Som initiativtagare till Nawa Musikzentrum i Köln, som var det största aktiva centret för persisk musik utanför Iran, och den kvinnliga ensemblen Mah Banoo, främjar han den persiska musiktraditionens utveckling. I Iran möts hans progressivitet ofta med motstånd, där han flera gånger, senast i mars, förbjudits att framträda.