Kista Världsmusikfestival 2020

English

TACK!

Festivalens två veckor långa 20-årsjubileum den 21/9-4/10 har nu rotts i hamn med hjälp av allas goda vilja och kreativitet. Två veckor av konserter, musikjam, intervjuer, teaterhappenings, matlagning, barn- och skolföreställningar, dansworkshop, livesändningar och författarträff.

Det har varit ett mycket tufft år för alla och att genomföra Kista Världsmusikfestival 2020 var ingen självklarhet i detta läge men vi gjorde det tillsammans mot alla odds! Stort tack till alla fina artister, vår publik, våra samarbetspartners och hela vårt fantastiska festivalteam. Nu riktar vi blicken framåt och vi ses igen nästa höst!

/ Rostam Mirlashari, producent

 

Efter en härlig invigning i Kista bibliotek, torg och galleria är Kista Världsmusikfestival 2020 igång! Nu ser vi fram emot två veckor som sjuder av musik, dans och nya möten. Läs artikel om festivalen i tidningen Lira:  Kista Världsmusikfestival drar igång pandemin till trots

Live streaming SMAK: Ale Möller 4/10 at 5 pm/ kl 17:00 on YouTube , Facebook. Support the festival by swish to Farhang nr: 1233255015.

Live streaming SMAK: Robert “Robi” Svärd & Ann Sehlstedt, Saturday 3/10 at 7 pm YouTube, Facebook 

Live streaming SMAK: Ahmad Al-Khatib, Friday 2/10 at 7 pm/ kl 19:00. YouTube, Facebook

Live streaming SMAK: Sofia Karlsson. Sunday 27/9 at 6 pm/ kl 18:00.  YouTubeFacebook

Live streaming, SMAK: Josette Bushell-Mingo & Shapor Bastansiar YouTube, Facebook Live-sändningen är kostnadsfri men donationer kan swishas till Farhang nr: 1233255015.

Live streaming SMAK: Tania Naranjo 25/9. YouTube

Live streaming, SMAK: with Hamid Motebassem & Samira Golbaz, Monday 21 September at 7.15 pm / kl 19.15. YouTube, Facebook and Instagram

Kista Världsmusikfestival 2020 arrangeras mellan 21 september och 4 oktober. Efter en osäker vår och sommar är vi i Festivalledningen väldigt glada att trots de rådande omständigheterna kunna presentera ett fint program i höst. Festivalen fyller 20 år och detta firar vi med festlig invigning på Kista torg, bibliotek och i gallerian. Liksom föregående år erbjuds en mängd konserter, barnföreställningar, dansworkshop och en bokrelease.

En nytt inslag i år är SMAK: världens musik i Rostam Mirlasharis kök. SMAK är en serie musikträffar mellan olika artister, traditioner, kulturer och musikgenrer som med en mindre publik streamas live i Årsta Folkets Hus. Rostam Mirlashari, idégivare och producent för Kista Världsmusikfestival kommer tillsammans med Liliana Zavala, idégivare och medproducent för SMAK och fotografen/musikern Fredrik Gille att presentera ett unikt och närproducerat program tillsammans med Farhangs personal och våra övriga samarbetspartner. Ett program utöver det vanliga som väl representerar både vårt 20-års jubileum och det ständigt hårda arbetet att belysa och lyfta Sveriges mångfacetterade musikliv.

SMAK kommer att gästas av en mängd fantastiska och spännande artister så som Josette Bushell-Mingo, Ale Möller, Duo Damsaz, Robert “Robi” SvärdSofia Karlsson, Tania Naranjo , Ann Sehlstedt och Shapor Bastansiar. Rostam Mirlashari kommer att leda oss till en garanterat smakfull musikupplevelse och med detta bjuder vi in världen till Sverige, Stockholm och Kista. Vi ser oerhört mycket fram emot att träffa er alla på en lite annorlunda och innovativ festival med en sprakande 20-årsfest i september!

/Festivalledningen

Farhang följer Folkhälsomyndighetens råd och regeringens direktiv för att förebygga smittspridning av Covid-19 genom att korrekt begränsa antalet personer på samtliga spel- och workshopplatser under festivalen. Vi ber dig att stanna hemma om du känner dig sjuk/har symptom och istället följa festivalen via våra livesändningar. Tillsammans hjälps vi åt att minimera smittspridning så vi kan glädjas åt musiken!